USTAŠE I ODOŠE! Dok su Hrvati RONILI SUZE, "DELFINE" su dočekali NARODNJAKOM - Ne može nam NIKO NIŠTA! (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti - kapa dole.

USTAŠE I ODOŠE! Dok su Hrvati RONILI SUZE, "DELFINE" su dočekali NARODNJAKOM - Ne može nam NIKO NIŠTA! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavila je svoju zlatnu dominaciju na Olimpijskim igrama osvajanjem treće uzastopne zlatne medalje. U spektakularnom finalu, odigranom poslednjeg dana Igara u Parizu, naši vaterpolisti savladali su reprezentaciju Hrvatske rezultatom 13:11.

Iako su mnogi sumnjali da Srbija može ponoviti uspeh sa prethodnih igara, iskusni igrači Nikola Jakšić i Dušan Mandić poveli su tim ka još jednom trijumfu. Na početku turnira nije delovalo da će Srbija biti prvi favorit za zlato, ali srpski tim je iz meča u meč pokazivao neverovatnu borbenost i kvalitet, što ih je na kraju dovelo do pobedničkog postolja.

Slavlje nakon pobede bilo je nezaboravno. Vaterpolisti su se, po povratku u Olimpijsko selo, pridružili ostatku srpske delegacije, gde su ih dočekali pesmom "Ne može nam niko ništa" Mitra Mirića. Ova pesma, koja je postala simbol trijumfa i dominacije, savršeno je oslikala uspeh naših sportista.

Trener Ivane Španović, Goran Obradović, zabeležio je trenutke slavlja, prenoseći atmosferu koja je vladala među našim olimpijcima. Ovo zlato je posebno značajno jer dolazi nakon smene generacija koja je usledila posle zlata osvojenog u Tokiju 2021. godine, kada se veliki deo tima povukao iz reprezentacije.

Srbija je, uprkos predviđanjima, uspela da zadrži vrhunski nivo igre i ostane neprikosnovena sila u svetskom vaterpolu. Podsećamo, ovo je treća uzastopna zlatna medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama, nakon Tokija 2021. i Rija 2016. godine. 

Ovaj uspeh potvrđuje status Srbije kao vodeće sile u svetskom vaterpolu, i stavlja još jednu zlatnu stranicu u istoriju srpskog sporta.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading