"ŠTA SVIRAŠ?" PETAR NA PROTESTIMA PRETUKAO ČOVEKA PA POBEGAO! Novi detalji batinanja na Gazeli!

Autor:

Vesti

12.08.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljeni je priznao izvršenje krivičnog dela za uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od 3 godine i novčanu kaznu od 10.000 dinara.

"ŠTA SVIRAŠ?" PETAR NA PROTESTIMA PRETUKAO ČOVEKA PA POBEGAO! Novi detalji batinanja na Gazeli!

Foto: Pxfuel, Wikimedia/Rainerzufall1234, Srđan Popović

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sa Petrom Đ. (40) sporazum o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, koje je izvršio 10. avgusta 2024. godine u večernjim časovima na mostu Gazela, gde je u toku bio protest “Rudnika neće biti”.

Prema sporazumu, koji je predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljeni je priznao izvršenje krivičnog dela za uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od 3 godine i novčanu kaznu od 10.000 dinara.

Petar Đ. prethodno nije osudjivan krivično. 

Okrivljeni je priznao navode krivične prijave da je 10. avgusta u 21:25 časova na mostu Gazela, gde je u toku bio protest “Rudnika neće biti”, koristio zvučnu sirenu na svom vozilu kada mu se u jednom trenutku obratio vozač iz drugog vozila D.R. rečima “šta sviraš”.

Nakon toga Petar Đ. je svojim vozilom preprečio put, izašao iz vozila i došao do vozila D.R. pa je otvorio vozačeva vrata i D.R. zadao više udaraca rukama i nogama u predelu tela, kada su im pritrčali okupljeni građani u nameri da prekinu dalji fizički kontakt.

Petar Đ. je potom zadao udarac i jednom od građana, pa se vratio do vozila u kojem se nalazio D.R. i zadao mu još udaraca nogom u predelu tela, nakon čega se vratio u svoje vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ponovo ističe da je nasilje na ulicama glavnog grada nedopustivo i zakonom zabranjeno, te da će svako ko mu pribegne biti procesuiran u skladu sa zakonom

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading