SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ruski sportista doneo bronzu Albaniji, pa uradio OVO (FOTO+VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak ni svoje sportiste nemaju.

SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ruski sportista doneo bronzu Albaniji, pa uradio OVO (FOTO+VIDEO)

Foto: printscreen/X

Islam Dudajev, naturalizovani Ruski sportista, postao je poznat širom sveta kada je doneo bronzu Albaniji na Olimpijskim igrama u Parizu. Njegovo pokazivanje albanskog orla izazvalo je različite reakcije, a mnogi su istakli njegovu sposobnost da se "odlično uklopi" u novu zemlju za koju nastupa.

Albanski orao, iako predstavlja nacionalni identitet Albanaca, postao je predmet kontroverzi u poslednjim decenijama. Negativna konotacija simbola crnog dvoglavog orla povezana je sa idejom o "Velikoj Albaniji", koja obuhvata teritorije Srbije (Kosovo i Preševska dolina), Crne Gore, Grčke i Makedonije. Ova ideja potiče još iz 19. veka, kada je Prizrenska liga težila ujedinjenju oblasti naseljenih Albancima pod albanskom vlašću.

 

 


Do 2020. godine, Islam Dudajev je bio uspešan sportista koji je predstavljao Rusiju i osvojio je brojne medalje. Međutim, odlučio je da promeni sportsko državljanstvo i nastupa za Albaniju. Ovo je dovelo do toga da su dve jedine olimpijske medalje koje je Albanija osvojila, delo upravo Dudajeva i Čermena Alijeva.

 

 

Inače, dve jedine olimpijske medalje koje je Albanija osvojila u istoriji takmičenja delo su upravo Rusa Dudajeva i Čečena Čermena Alijeva koji je takođe osvojio bronzu.

Toliko o kvalitetu njihovog sporta...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading