E ZA OVO IDE TUŽBA! Helifova osvojila ZLATO, ali je pretrpela veliku ŠTETU - neko će DEBELO PLATITI za ovo!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepravedno uznemiravanje.

E ZA OVO IDE TUŽBA! Helifova osvojila ZLATO, ali je pretrpela veliku ŠTETU - neko će DEBELO PLATITI za ovo!

Foto: Profimedia

Alžirska bokserska prvakinja Iman Helif, koja je nedavno osvojila zlatnu medalju u Parizu, odlučila je da pokrene sudski postupak zbog teškog internet-uznemiravanja koje je pretrpela.

Advokatska kuća s kojom je kontaktirala podnela je tužbu preko centra za suzbijanje mržnje na internetu u kancelariji pariskog tužitelja. Kriminalna istraga će utvrditi identitet osoba koje su pokrenule mizoginu, rasističku i seksističku kampanju, kao i one koji su podsticali ovaj digitalni linč.

- Gospođa Helif kontaktirala je s advokatskom kućom koja je podnela tužbu za teško internet-uznemiravanje preko centra za suzbijanje mržnje na internetu u kancelarije pariskog tužitelja. Kriminalna istraga će utvrditi ko je pokrenuo ovu mizoginu, rasističku i seksističku kampanju, ali će se takođe fokusirati na one koji su podgrevali ovaj digitalni linč. Nepravedno uznemiravanje koje je pretrpela ova bokserska prvakinja ostaće najveća mrlja ovih Olimpijskih igara - rekao je njen advokat Nabil Boudi, a prenosi ESPN.

Foto: Profimedia

Ovako je počelo - Kariti odustala od meča zbog prejakog udarca

Kontroverza oko Iman Kelif i Lin Ju Tinga nastala je nakon što je Međunarodna bokserska federacija (IBA) suspendovala njihovo učešće na Olimpijskim igrama. Nakon testova krvi koji su pokazali povećan nivo muških hormona, IBA je donela odluku da ih suspenduje, tvrdeći da su njihovi rezultati nedozvoljeni u ženskom boksu.

Iz IBA su istakli da su testovi pokazali prisustvo nivoa testosterona kao kod muškaraca te da će preduzeti sve da bi zaštitili bokserke koje su oštećene. Iman Kelif je odlučila da tuži odgovorne za internet-uznemiravanje, a kako će se proces završiti, ostaje da se vidi.

Imajući u vidu da je ova tema izazvala veliku pažnju javnosti i podigla brojne kontroverze, ostaje da se prati razvoj događaja kako bi se videlo kako će se situacija dalje odvijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading