KER NAPUŠTA SELEKTORSKU KLUPU! Evo ko će voditi Amerikance na OI u Los Anđelesu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drim tim odbranio titulu u Parizu.

KER NAPUŠTA SELEKTORSKU KLUPU! Evo ko će voditi Amerikance na OI u Los Anđelesu!

Foto: Profimedia

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država ostvarili su izuzetan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu, osvojivši zlatnu medalju peti put zaredom. U finalu su savladali domaćina Francusku rezultatom 98:87, ali je najveći izazov za novi "drim tim" bio susret protiv selekcije Srbije u polufinalu.

Nakon završetka turnira, Sjedinjene Američke Države se suočavaju sa potencijalnim odlaskom selektora Stiva Kera. Postoji mogućnost da će se legendarni as na klupi olimpijskog šampiona povući sa pozicije glavnog trenera, što će zahtevati potragu za novim liderom tima uoči Olimpijskih igara 2028. koje se održavaju u njihovoj domovini, pošto je Los Anđeles domaćin takmičenja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Erik Spolstra

Prema rečima novinara Forbsa Evana Siderija, Erik Spolstra se smatra snažnim kandidatom za mesto sledećeg trenera tima SAD nakon Grega Popoviča i Kera. Postoji mogućnost da će Spolstra preuzeti ulogu glavnog trenera, dok bi Ker mogao da ostane u reprezentaciji kao pomoćni trener.

Ovim bi se obezbedila kontinuitet u vođenju tima, a Spolstra bi mogao da donese svoje iskustvo kao glavni trener Majami Hita na međunarodnu scenu košarke.

Kako se situacija bude razvijala, javnost će sa nestrpljenjem iščekivati konačnu odluku o novom selektoru državnog tima SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading