KOMPLEKSI: Ne boli ih samo poraz - Hrvatski mediji ne mogu čudom da se načude!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

12.08.2024

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U komšiluku suza, suzu stiže...

KOMPLEKSI: Ne boli ih samo poraz - Hrvatski mediji ne mogu čudom da se načude!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u finalu Olimpijskih igara u Parizu savladala Hrvatsku rezultatom 13:11 čime su "delfini" stigli do istorijskog ostvarenja treće zlatne olimpijske medalje u nizu.

Odmah nakon odigranog meča mediji u Hrvatskoj su iznosili srceparajuće analize poraza od reprezentacije koju su odavno bili otpisali, ali nakon početnog šoka, komšijama je još nešto prilično zasmetalo.

Kako ističe "Slobodna Dalmacija" pored činjenice da je Srbija osvojila više najsjajnijih odličja, posebno se ističe činjenica da će njihovi sportisti dobiti znatno manje novčane nagrade za osvojene medalje.

Ne tako davno njihov ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, istakao je da su iznosi novčanih nagrada značajno povećani. Tako će osvajači zlatnih medalja dobiti 41 hiljadu evra, srebrnih 26 hiljada evra, a bronzanih 18 i po hiljada evra, što je mizerno u odnosu na ono što Srbija dodeljuj svojim sportistima.

Hrvatski mediji ističu da su novčane nagrade za osvajače medalja u Srbiji izuzetno visoke. Srpski vaterpolisti će dobiti neverovatnih 200.000 evra za osvojeno zlato. Ova činjenica dodatno je razočarala hrvatske sportiste i javnost.

Foto: Slobodnadalmacija.hr/printsceen

Suza, suzu stiže

 

"Slobodna Dalmacija" prenosi reči ministra Glavine, ali ističe da je ova visina nagrade za srpske sportiste šokirala javnost. Hrvatski mediji pozivaju na razmišljanje o visini novčanih nagrada i izražavaju razočaranje što hrvatski sportisti neće dobiti slične iznose kao njihove srpske kolege.

U zaključku, poraz od srpskih vaterpolista na Olimpijskim igrama još uvek je tema koja intrigira hrvatsku javnost, a visina novčanih nagrada dodatno je produbila razočaranje među hrvatskim olimpijcima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading