ISTORIJA UŽIVO: "Delfini" ruše Hrvatsku za olimpijsko zlato - evo gde možete pratiti "balkanski klasik"!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za treće najsjajnije odličje u nizu.

ISTORIJA UŽIVO: "Delfini" ruše Hrvatsku za olimpijsko zlato - evo gde možete pratiti "balkanski klasik"!

Foto: Starsport

Poslednjeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama 2024 u Parizu, od srpskih sportista na borilište izlaze samo vaterpolisti koji će se u velikom finalu sastati sa selekcijom Hrvatske u borbi za najsjajnije odličje.

Vaterpolo reprezentacija Srbije iza sebe ima veoma turbulentno takmičenje. Grupnu fazu su okončali sa sveda dva trijumfa u pet odigranih utakmica. "Delfini" su savladali jedino Japan (16:15( i Francusku (15:8) i kao četvrtoplasirani u grupi su obezbedili plasman u osminu finala.

I kada su svi očekivali oproštaj od Pariza i povratak kući, naši vaterpolisti su pružili sjajne partije i pobedama nad Grčkom (12:11) i sjedinjenim amerikim Državama (10:6) došli u priliku da osvoje treću uzastopnu zlatnu medalju na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Finalni duel na programu je od 14 časova, a ljubitelji vaterpola i sporta u Srbiji imaće priliku da meč prate u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije.

Ovo finale ima poseban istorijski značaj za vaterpolo sport. Srbija i Hrvatska su dve vaterpolo velesile, čije su se reprezentacije često susretale u velikim mečevima. Ovaj duel će svakako ući u anale vaterpola, bez obzira na ishod.

Poslednji put Srbija i Hrvatska su se u finalu Olimpijskih igara srele 2016. godine u Riju, a "delfini" su tada stigli do najsjajnijeg odličja pobedom 11:7. Meč je obeležio Dušan Mandić koji je četiri puta pogađao mrežu velikog rivala.

Foto: Instagram.com/waterpolo_serbia

Najslađe je ostavljeno za kraj

 

Samo još jedan korak deli naše vaterpoliste od ostvarenja sna - osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Svi ljubitelji vaterpola sa nestrpljenjem iščekuju ishod današnjeg meča i nadaju se velikom trijumfu "delfina".

Srećno, momci, cela Srbija uz vas!

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading