"JAPANCI NISU MERILO VREDNOSTI"! Mandića ne brine teško izvojevani trijumf: "Australijancima moramo da odgovorimo istom merom"!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

28.07.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda je ipak najvažnija.

"JAPANCI NISU MERILO VREDNOSTI"! Mandića ne brine teško izvojevani trijumf: "Australijancima moramo da odgovorimo istom merom"!

Foto: VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije znatno teže nego što je to bilo ko mogao da pretpostavi, zabeležila je prvi trijumf na vaterpolo trurniru na Olimpijskim igrama 2024.

"Delfini" su savladali selekciju Japana rezultatom 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4) koja se predstavila na sjajan način i najavila da ovaj sport u "zemlji izlazećeg sunca" napreduje krupnim koracima.

Nakon meča prve impresije izneo je najbolji strelac u redovima srpskog nacionalnog vaterpolo tima, Dušan Mandić:

- Vrlo neugodan Japan. Znali smo da će nas čekati jedna teška utakmica, ali smo očekivali da ćemo je prelomiti u trećoj, ili četvrtoj četvrtini. Uopte se niu branili i napadali su i pored toga što smo dva puta uspeli da stignemo do tri gola prednosti. Nisam zabrinut pošto je ovo reprezentacija koja igra atipičan vaterpolo i nisu merilo naše igre - istakao je Mandić i dodao:

 

- Ovo je bila i prva utakmica na turniru. Mnogo naših momaka je debitovalo na Olimpijadi i sve su to stvari koje treba uzeti u obzir. Sada u potpunosti zaboravljamo ovu utakmicu i fokusiramo se na narednu utakmicu protiv Australije. Još jedan nezgodan protivnik. Poznajmo ih, ali svkakao moramo da uđemo u utakmicu maksimalno. fizički su jaki, mnogo plivaju i moramo da odgovorimo istom merom. Važno je da smo mi slavili na otvaranju Olimpijskih igara i svaka naredna utakmica za nas je najvažnija.

Iskusni Dušan Mandić zna kako se stiže do željnih ostvarenja na ovakvom turniru:

- Idemo korak po korak. Utakmicu, po utakmicu. Pogledaćemo prevashdno meč između Australije i Španije. Nije lako dobiti niti jednog protivnika. Svi su ovde došli najspremniji mogući i svi žive neki svoj olimpijski san. Mi ćemo popraviti uočene nedostatke, podizaćemo formu iz utakmice u utakmicu i neće biti nikakvih problema. Osam utakmica ima, ovo je bio prvi korak i ima i te kako da se igra.

Republika

Foto: VSS

Selektor Uroš Stevanović

 

Selektor Uroš Stevanović je takođe izneo svoje impresije:

- Ušli smo u utakmicu kako treba, ali jednostavno Japan ima specifičan stil igre kojem se mora prilagoditi. U nekim trenucima smo žurili, izlazili iz dogovora. To je za analizu, ali pobeda je najvažnija. Okrećemo se meču sa Australijom.

Da li ste zadovoljni igrom reprezentacije?

- Samo u nekim delovima. Ne mogu da budem prezadovoljan. Trebali smo i ranije da rešimo pitanje pobednika. Ne mogu da razumem da Japan kompletnu utakmicu nema niti jedan kontrafaul u tom njihovom presingu, uplivavanju, ali okrećemo se dalje.

O narednom rivalu:

- Australija je nama tradicionalno težak protivnik. Imali smo već duele u kojima su vodili, a mi uspevali da okrenemo rezultat. Moramo pristupiti meču kao i danas. Poznajemo ih i svakako ćemo se spremiti. Iznenađenja neće biti. Ušli smo u turnir pobedom i bilo bi lepo da i u drugoj utakmici zabeležimo trijumf.

Naredni meč Srbija će odigrati 30. jula sa početkom od 10.30 časova protiv selekcije Australije koja j ranije danas poražena od Španije rezultatom 5:9.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading