PRLAINOVIĆ SE OGLASIO PRED EPOHALNU UTAKMICU "DELFINA" NA OI! Udovičić je dugo čekao na ovo, ali ŠANSE su 50/50!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Polako se dižemo" - poručuje legendarni srpski vaterpolista.

PRLAINOVIĆ SE OGLASIO PRED EPOHALNU UTAKMICU "DELFINA" NA OI! Udovičić je dugo čekao na ovo, ali ŠANSE su 50/50!

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je izvanredan uspeh plasiravši se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pobedom nad Grčkom rezultatom 12:11. U uzbudljivom četvrtfinalnom duelu, naši "delfini" su pokazali borbeni duh i timsku igru koja ih je dovela korak bliže borbi za olimpijsko zlato.

Meč je od samog početka bio napet, sa izjednačenom borbom u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 3:3. Uprkos snažnom otporu Grka, Srbija je uspela da zadrži prednost tokom većeg dela meča, iako su Grci uspeli da izjednače pred sam kraj, čime je drama na bazenu dostigla vrhunac, a onda je u odlučujućem trenutku Jakšić dao gol i time doneo pobedu Srbiji i plasman u polufinale.

Foto: Profimedia

Neprikosnoveni Dušan Mandić

Bivši vaterpolista, Andrija Prlainović oglasio se za portal Republika, naglašavajući to koliko je zadovoljan učinkom naših "delfina" na dosadašnijm utakmicama, smatra da su već sada postigli mnogo, a da će se tek pokazati.

- Pa dobro, ušli smo u polufinale, već smo dobro odigrali utakmicu protiv Grčke, a i protiv Francuske, igrali smo od početka do kraja kao ekipa, napadačka ekipa. Dobro odigrana utakmica - započeo je Prlainović.

Andrija je posebno istakao kako su naši momci bili izuzetni i na visokom nivou. Radoslav Filipović je briljirao na golu sa dve ključne odbrane, dok su Dušan Mandić i Strahinja Rašović vodili napad Srbije, postigavši ukupno osam golova.

Republika

Foto: Profimedia

Miloš Ćuk - koji je takođe briljirao

- Vrhunski nivo igre, Mandić je nosio ekipu do pobede, bio je odličan u napadu, svi su bili dobri. Dali smo osam neočekivanih golova, Mandić pet golova i Rašović tri, golman je bio na nesvakidašnjem nivou, jako dobro je branio - dodao je Andrija.

Andrija Prlainović smatra da su naši "delfini" pokazali su šta znači tim, kako vreme ide dižu se kroz turnir, smartra da će biti čak i bolju na utakmici koja sledi protiv SAD-a, a šanse za pobedu su gotovo jednake.

- Mislim da je otvoreno, šanse su 50/50, ako budemo igrali kao protiv Grčke, biće dobro, ali mislim da će biti i daleko bolje. Dižemo se kroz turnir, igrači imaju samopouzdanje i imaju vere u tim - dodao je bivši vaterpolista

Srbija će se u polufinalu sastati sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, čiji je selektor Dejan Udovičić, nekadašnji trener Srbije, koji je sa našom reprezentacijom osvojio mnoge trofeje, a Prlainović smatra da je ova utakmica za njega posebna, jer je dugo čekao na nju.

Foto: Profimedia

Nemanja Jakšić doneo je odlučujući poen našim "delfinima"

- Dejan Udovičić je bio moj prvi selektor, od 2006. obeležio je sedam godina čelo reprezentacije,osvojili smo dosta trofeja sa njim i obeležio našu je generaciju. Sigurno će ovaj duel za njega biti poseban, čekao je na ovo 12 godina, dugo je čekao ovaj rezultat, potpuno zasluženo. Nema šta to je sportski, on će zasigurno navijati za svoj tim, Amerikance - zaključio je Prlainović. 

Polufinalna utakmica protiv SAD-a zakazana je za petak u 14:35 časova. Srbija će imati priliku da se bori za svoje osmo uzastopno olimpijsko finale, dok će Udovičić pokušati da vodi svoj novi tim do pobede protiv zemlje koja mu je donela najviše uspeha u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading