"BOŽE PRAVDE" SE ORI PARIZOM: Srbija je osvajač ZLATNE MEDALJE - istorija je ispisana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće uzastopna zlatna medalja.

"BOŽE PRAVDE" SE ORI PARIZOM: Srbija je osvajač ZLATNE MEDALJE - istorija je ispisana! (VIDEO)

Foto: RTS/printscreen

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osvojivši zlatnu medalju. U finalnom meču, poznatijem kao "vodenasti derbi", naši "Delfini" su trijumfovali nad reprezentacijom Hrvatske rezultatom 13:11. Ovo je treća uzastopna zlatna medalja za naše vaterpoliste na Olimpijskim igrama, čime su potvrdili svoj izuzetan kvalitet i dominaciju u ovom sportu.

Nakon veličanstvene pobede, održana je svečana ceremonija dodele medalja, na kojoj su naši vaterpolisti zasluženo stali na najviše postolje. Pored Srbije, na postolju su se našle i reprezentacije Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu kada je intonirana himna "Bože pravde", a naši sportisti su sa ponosom gledali ka zastavi svoje zemlje dok je ista vijorila na najvišem jarbolu.

 

 

Ovaj veličanstveni uspeh naših vaterpolista još jednom potvrđuje da Srbija ima izuzetne sportske talente i da se vaterpolo u našoj zemlji neguje i razvija na najvišem nivou. Svi ljubitelji sporta sa nestrpljenjem su iščekivali ovaj meč i bili svedoci izuzetne borbe i veštine naših vaterpolista.

Usled ovog istorijskog trijumfa, oduševljenje građana Srbije ne jenjava. Društvene mreže su preplavljene čestitkama i reakcijama oduševljenja, a vaterpolo reprezentacija Srbije postala je simbol izuzetnog sportskog dostignuća i izvanrednog timskog duha. Ovaj uspeh će sigurno dugo biti tema razgovora među ljubiteljima sporta širom zemlje.

Ovaj veliki uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu dodatno će uticati na popularizaciju vaterpola u Srbiji. Mladi sportisti sigurno će biti inspirisani ovim trijumfom i težiti da jednog dana i sami obuku dres reprezentacije i brane boje svoje zemlje na najvećim sportskim takmičenjima.

Ovim zlatom naši vaterpolisti su još jednom dokazali da su jedni od najboljih na svetu i da Srbija ima šta da ponudi u svetu sporta. Svi zajedno sa nestrpljenjem cekamo nove sportske izazove i nove uspehe naših vaterpolista. Srbija se ponosi svojim "Delfinima" i njihovim veličanstvenim trijumfom na Olimpijskim igrama u Parizu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading