SLAVIO ZLATO, PA DOŽIVEO SRČANI UDAR! Stravičan događaj pred sam kraj Olimpijskih igara

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama se odigrala u prostorijama teniskog centra Rolan Garos.

SLAVIO ZLATO, PA DOŽIVEO SRČANI UDAR! Stravičan događaj pred sam kraj Olimpijskih igara

Foto: x.com

U nedelju je završeno još jedno uzbudljivo izdanje Olimpijskih igara, ali iza svetla reflektora krije se jedna jeziva scena koja je potresla sportski svet. Naime, četiri dana pre završetka Igara, tačnije 8. avgusta, selektor boks reprezentacije Uzbekistana, Tulkan Kiličev, doživeo je srčani udar dok je slavio zlatnu medalju svog izabranika, Hasanboja Dusmatova.

Drama se odigrala u prostorijama teniskog centra Rolan Garos, gde je, zanimljivo, bio održan boks meč. Prema rečima fizioterapeuta Robija Lilisa i doktora Hardžija Singa, situacija je bila uznemirujuća, a treneri su bili vidno potreseni. 

Bio je to poziv za doktora. Dosta trenera je bilo vidno uznemireno čitavom situacijom, pa nam je trebalo vremena da ih sve sklonimo s puta. U početku nije reagovao, ali nakon otprilike 20-30 sekundi došao je svesti, što je bilo odlično - rekli su fizioterapeut Robi Lilis i kolega doktor Hardži Sing za "San".


Srećom, 41-godišnji Kiličev je stabilizovan i trenutno se nalazi u bolnici gde mu se pruža adekvatna medicinska pomoć i nadgleda njegovo stanje.

Ova dramatična situacija je pokazala koliko su sportisti izloženi fizičkim i emocionalnim naporima tokom takmičenja, kao i koliko je važno promptno reagovati u slučaju medicinskih hitova na sportskim događajima. Ovo je još jedan podsetnik koliko je zdravlje sportista i njihovih trenera od ključnog značaja i kako su medicinski timovi neophodni deo svakog sportskog događaja.

Nadamo se brzom oporavku Tulkana Kiličeva i želimo mu sve najbolje u daljem oporavku. Ovaj događaj će ostati upamćen kao jedan od najpotresnijih trenutaka Olimpijskih igara u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading