SVET SE POKLONIO NOVAKU! Đoković je POMENUT na zatvaranju OI! Ove reči OBIŠLE su planetu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as osvojio zlatnu medalju u tenisu.

SVET SE POKLONIO NOVAKU! Đoković je POMENUT na zatvaranju OI! Ove reči OBIŠLE su planetu!

Foto: Tanjug/AP

U Parizu se svečano zatvorene Olimpijske igre. Tokom ceremonije koja je održana na stadionu "Sent Deni", okupljenima se obratio i Toni Estange, predsednik organizacionog odbora najvećeg planetarnog sportskog događaja.

Prvi čovek Olimpijskih igara je tokom svog obraćanja pomenuo i najuspešnijeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića, koji je u prestonici Francuske stigao do svog prvog olimpijskog zlata u karijeri.

Bio je to jedini trofej koji je nedostajao Noletu u bogatoj kolekciji, a Toni je iskoristio priliku da ga pomene u svom izlaganju:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Toni Estange (levo) je pomenuo Novaka tokom govora

- Od prvog dana putovanja, od 23. juna 2015, pripremali smo se za sve. Kao što se sportista priprema, tako smo i mi pripremali svaki scenario. Nismo bili spremni za ovo, za sve što smo doživeli. Kada je Selin Dion pevala na otvaranju, kada se plamen podigao, taj momenat je počeo. Sledećeg jutra sa prvim medaljama je počeo da raste i otišao je dalje više nego što je bilo ko mogao da predstavi. Slike sa naših borilišta ide u istoriju Igara. Dobili smo Leona Maršana. Zajedno iskusili Igre kakve svet nije video. Čak smo imali i kita kao deo takmičenja u surfovanju. Cela zemlja je osećala onaj osećaj u stomaku. Francuska je bila ujedinjena, olimpijska. Sve ovo je jedino bilo moguće zbog svih vas, miliona gledalaca. Vaša strast je učinila da svaka prva runda bude finale. Napor organizatora je nagrađen danas. I naravno vi, 45.000 volontera, koji ste ubrizgali duh zabave. Sa svojim osmesima ste bili srce i duša OI u Parizu - rekao je Estange, a potom i dodao:

- Nikada nisam bio toliko ponosan što sam Francuz kao večeras. Pokazali smo najlepše lice. Sportisti su bili magični. Za kraljicu Simonu, Monda, kralja "Džokera Noleta....

Srbija je u Parizu osvojila pet medalja, od toga tri zlata (Nole, vaterpolisti, Zorana Arunović i Damir Mikec u paru), srebro nam je donela tekvondistkinja Aleksandra Perišić, a bronzu košarkaška reprezentacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading