ISTORIJA JE ISPISANA ZLATNIM SLOVIMA! Premijer Vučević čestitao "delfinima": Veseli se srpski rode! (FOTO/VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vaterpolisti donose novu zlatnu medalju.

ISTORIJA JE ISPISANA ZLATNIM SLOVIMA! Premijer Vučević čestitao "delfinima": Veseli se srpski rode! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODNA MILJEVIĆ, Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vaterpolo reprezentacija Srbije ispisala je istoriju! ''Delfini'' su pobedili Hrvatsku rezultatom 13:11 i osvojili treću uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Sada se naš nacionalni tim izjednačio sa Mađarskom koja je jedina došla do ovog podviga.

Iako su mnogi sumnjali u uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije nakon lošeg starta turnira i mučne pobede nad Japanom, "delfini" su pokazali svoju izuzetnu borbenost i kvalitet. Nakon poraza od autsajdera Australije, mnogi su ih otpisali, ali su oni, kao pravi šampioni, uspeli da se vrate i pokažu svoju izuzetnu snagu i mentalnu stabilnost.

Nakon čestitke koju je srpskim vaterpolistima uputio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, isto je ulinio i predsednik vlade Republike Srbije Miloš Vučević:

- Treće olimpijsko zlato za Srbiju!! Fantastična pobeda naših delfina!! Treće uzastopno olimpijsko zlato! Zlatnim slovima ispisana istorija svetskog vaterpola - istakao je premijer i dodao:

- Ponosni smo na vas!! Veseli se srpski rode! Živela Srbija!!!

Vaterpolo reprezentacija Srbije ispisala je istoriju! ''Delfini'' su pobedili Hrvatsku rezultatom 13:11 i osvojili treću uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Sada se naš nacionalni tim izjednačio sa Mađarskom koja je jedina došla do ovog podviga.

Iako su mnogi sumnjali u uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije nakon lošeg starta turnira i mučne pobede nad Japanom, "delfini" su pokazali svoju izuzetnu borbenost i kvalitet. Nakon poraza od autsajdera Australije, mnogi su ih otpisali, ali su oni, kao pravi šampioni, uspeli da se vrate i pokažu svoju izuzetnu snagu i mentalnu stabilnost.

Paralele sa Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine su očigledne, gde je reprezentacija Srbije takođe imala težak put do finala, ali je na kraju trijumfovala nad Hrvatskom. Ovaj neverovatan uspeh potvrđuje da su "delfini" neprikosnoveni u svetu vaterpola i da su sposobni da se izbore sa bilo kojim izazovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (21)

Loading
Ana

11.08.2024 16:05

Lep gest Vucica.

nada

11.08.2024 16:06

Svaka cast nasim zlatnim vaterpolistima, usrecili su celu Srbiju.

Ana

11.08.2024 16:06

Vaterpolisti su doneli neizmernu radost Srbiji.

Ana

11.08.2024 16:07

Ponosni na zlatne delfine.