BOKSERKA KOJA JE DIGLA PRAŠINU NA OI DOČEKANA KAO KRALJICA! Alžirci SLAVILI Iman, mediji joj pratili SVAKI KORAK! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobijala je ogroman hejt jer se, sa viškom testosterona, borila sa ženama

BOKSERKA KOJA JE DIGLA PRAŠINU NA OI DOČEKANA KAO KRALJICA! Alžirci SLAVILI Iman, mediji joj pratili SVAKI KORAK! (FOTO)

Foto: Profimedia

Olimpijsko zlato u boksu za žene u kategoriji do 66 kg pripalo je Iman Helif iz Alžira posle pobede nad Kineskinjom Liu Jang jednoglasnom sudijskom odlukom (5:0).

Iman Helif, bokserka optužena da je muškarac, još jednom se suprotstavila preprekama i uspela da ode do kraja. Optužbe protiv nje nisu je sprečile da postigne izuzetan uspeh.

Međunarodna bokserska asocijacija (IBA) je prethodno zabranila Helif da učestvuje na Svetskom prvenstvu zbog navodnih neslaganja u njenom testiranju pola, navodeći genetsku strukturu koja joj je omogućila značajnu fizičku prednost nad protivnicama, pa je nakon što je Anđela Karini predala meč Alžirki jer "nije nikad osetila jači udarac", hejt prema Iman dostigao vrhunac.

Republika

Foto: Profimedia

Helif po povratku u Alžir

Ipak, sve vreme je imala podršku svog naroda, a to se ceni. Alžirski osvajači medalja, među kojima se ističe upravo ona, dočekani su sa spektakularnim slavljem po povratku iz Pariza. Iman i ostali sportisti su prvo dočekani na aerodromu, a zatim ih je primio ministar sporta Hamad Abderahman. Nacija je dočekala bokserku kao pravu heroinu, a mediji su pratili svaki njen korak. Ipak, uprkos slavi koja je pratila povratak sportista, Iman je bila svesna da je samo ona znala kroz kakve je sve izazove prošla na putu do zlata.

Po povratku u domovinu, Iman je zahvalila alžirskom narodu na podršci, koja joj je dala snagu da istraje kroz sve izazove. Njen trener Muhamed Čaoua istakao je značaj njenog uspeha za Alžir, navodeći da su vratili čast zemlji i doneli radost narodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading