TUGA! Umrla košarkaška legenda! Bio prvak Sveta sa Jugoslavijom!

Autor:

Sport

13.08.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga u svetu košarke!

TUGA! Umrla košarkaška legenda! Bio prvak Sveta sa Jugoslavijom!

Foto: Shutterstock

U ponedeljak veče, košarkaški svet je izgubio jednu od svojih legendi - Lazar Lečić preminuo je u 85. godini. Lečić je ostavio neizbrisiv trag u jugoslovenskoj i makedonskoj košarci, kako kao igrač, tako i kao trener.

Karijeru je započeo u skopskom Rabotničkom gde je igrao od 1957. do 1962. Nakon toga, ostao je u klubu kao trener, vodeći ekipu u periodu od 1962. do 1972, kao i od 1975. do 1978. godine. Njegov rad u Rabotničkom postavio je temelje moderne makedonske košarke.

Lečić je bio deo stručnog štaba košarkaške reprezentacije Jugoslavije koja je 1970. godine osvojila titulu prvaka sveta. Njegov doprinos u postizanju ovog istorijskog uspeha bio je od neprocenjive važnosti i ostao je upamćen kao deo zlatnog tima.

Nakon bogate karijere u Makedoniji, Lečić je nastavio da gradi svoj trenerski put i van granica svoje domovine. Radio je u klubovima kao što su Borac iz Čačka, ljubljanska Olimpija, novosadska Vojvodina i grčki Aris. Njegovo iskustvo i znanje doprineli su razvoju košarke i van granica Jugoslavije.

Lazar Lečić će zauvek ostati upamćen kao jedan od pionira moderne košarke u Makedoniji, kao i kao deo istorijskog trijumfa reprezentacije Jugoslavije. Njegova posvećenost sportu i neumorni rad kao igrač i trener ostavili su dubok trag i inspirisali generacije košarkaša. Svojim radom i doprinosom, Lazar Lečić će zauvek biti deo sportske istorije Balkana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading