SRPSKI RATNIK ČIJE SU NAS SUZE NAJVIŠE ZABOLELE: Za Ognjena Dobrića će UVEK biti mesta u reprezentaciji

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksa i on postaju simboli borbe za nacionalni grb

SRPSKI RATNIK ČIJE SU NAS SUZE NAJVIŠE ZABOLELE: Za Ognjena Dobrića će UVEK biti mesta u reprezentaciji

Foto: Profimedia

Košarkaši Srbije su sinoć na balkonu dočekani uz ogromne ovacije. Najviše je narod bio oduševljen, očekivano, kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, kao i najboljim na svetu Nikolom Jokićem, ali, "rodila" su se još dva heroja na ovim Olimpijskim igrama.

Tačnije, samo su nastavili gde su stali u Manili. Aleksa Avramović je svojom energijom na terenu ponovo opravdao nadimak "baterija", a neko ko je ovog puta stekao još veće simpatije nego na Svetskom prvenstvu jeste Ognjen Dobrić.

Popularna "kobra" vratila se iz Pariza kao jedan od glavnih protagonista osvajanja bronzane medalje. Bilo je sve bajno po njega i nas do samog kraja tog meča sa Amerima. Momak koji je uvek tu za Srbiju izgleda mora da završi na kraju svakog prvenstva u suzama, samo što je ovog puta imao priliku da se pobedom nad Nemačkom oprosti od turnira vedriji nego na Filipinima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dobrić i Gudurić protiv Amerike

Nažalost, sve se tada slomilo na njemu, kao onomad na Gudurića, a uradio je za Karijev tim, ne samo na tom meču, već na celom turniru, ogroman posao. Odmah u trećem minutu susreta protiv "drim tima" pogodio je izuzetno tešku trojku. A onda je u trećoj četvrtini u kratkom razdoblju sa još dva pogotka kao kap van linije 6,75 doprineo u velikoj meri tome da u poslednjih 10 minuta uđemo sa 13 poena prednosti. Ko redovno gleda reprezentaciju, zna koliko ovaj momak energije unosi, koliko izgara za svaku loptu i koliko je zahvalan igrač.

Primetili su to i svi navijači, te mu niko nije zamerao promašen šut za tri na kraju duela sa Amerikom. Istina, teško nam je pao, ali je vrlo lepo videti da Šegi nije dobio niti jedan ružan komentar zbog toga. On je jedan od retkih igrača koga poštuju navijači iz oba tabora večitih, baš zbog toga kako je podneo taj težak poraz, pošto je meč završio u suzama.

"Alo bre, Dobri!", vikao mu je Bogdan dok je Ognjen uplakan prolazio pored njih, dok je Aleksa govorio da "on ne priča". Isplakao je more suza na terenu posle meča, a u svlačionici sigurno još toliko. I zato će za igrače kao što je Ognjen Dobrić uvek biti mesta u nacionalnom timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading