SKANDALOZNO! ALŽIRCI BRANE SVOG TRANSVESTITA: Muškarac NOKAUTIRAO ženu u ringu, a oni ga (je) PRAVDAJU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Preduzeli smo neophodne mere da zaštitimo našu šampionku", stoji u saopštenju

SKANDALOZNO! ALŽIRCI BRANE SVOG TRANSVESTITA: Muškarac NOKAUTIRAO ženu u ringu, a oni ga (je) PRAVDAJU!

Foto: www.profimedia.rs

Bokserski turnir na Olimpijskim igrama uvek je bio privlačan za ljubitelje sporta, ali ove godine je obeležen mnogim kontroverznim situacijama. Svi srpski bokseri su poispadali, po mnogima nepravedno nakon sumnjive odluke sudija, a ovo što se danas dogodilo je stvarno prevršilo svaku meru. U osmini finala velter kategorije, Italijanka Anđela Karini odustala je od nastavka borbe sa predstavnicom Alžira, Iman Helif, izjavivši da je nikada niko nije tako udario.

Sve bi to bilo super i Helif bi sigurno važila za jednu od najvećih favoritkinja - da nije muško. Naime, pre Svetskog prvenstva 2023. godine, alžirska takmičarka je kao transvestit pala na medicinskim testovima zbog previsokog nivoa testosterona, ali rezultati testa nikada nisu bili obelodanjeni. 

Usledile su žestoke osude na račun organizatora i Alžirke, pa je tamošnji komitet rešio da stane na njenu stranu.

- Strogo osuđujemo neetičko targetiranje i kaljanje ugleda našte istaknute sportistkinje. Neki strani mediji bez osnova vrše propagandu. Takvi napadi na njenu ličnost i njeno dostojanstvo su istinski nepošteni, naročito na Igrama, vrhuncu njene karijere. Preduzeli smo neophodne mere da zaštitimo našu šampionku, stoji u saopštenju olimpijskog komiteta ove severnoafričke države.

Helif se već duže vreme bori u ženskoj konkurenciji, gde je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Oranu 2022. godine, ali njena suspenzija 2023. godine izazvala je sumnje u regularnost rezultata. Takođe, Juting Lin iz Kineskog Tajpeha, suspendovana je iz istog razloga pred Svetsko prvenstvo u Indiji 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading