OVAJ DETALJ JE MNOGIMA PROMAKAO! Nole GRLI sveštenika! Evo o kome je REČ! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser nije krio emocije.

OVAJ DETALJ JE MNOGIMA PROMAKAO! Nole GRLI sveštenika! Evo o kome je REČ! (FOTO)

Foto: printscreen

Novak Đoković i Danica Crnogorčević

Po mnogima jedan od najemotivnijih trenutaka tokom dočeka srpskih olimpijaca na legendarnom balkonu bilo je izviđenje numere Danice Crnogorčević, koja je zapevala pesmu simbola pobede našeg naroda - "Veseli se srpski rode".

Tokom izvođenja epske pesme, mnogima je promakao trenutak kada je Novak Đoković zagrlio sveštenika koji se pojavio na balkonu.

U pitanju je Ivan Crnogorčević, suprug Danice Crnogorčević.

Upravo je Ivan zaslužan za nastanak pesme "Veseli se srpski rode", koja je postala omiljena Novaku Đokoviću i mnogim našim sportistima.

Foto: printscreen

Novak grli Ivana Crnogorčevića

Pesma je nastala neočekivano, dok je Ivan čekao Danicu da izađe iz porodilišta sa bebom Kasijanom.

- Pesma je nastala sasvim spontano, dok sam čekao Danicu da izađe s bebom Kasijanom, udarao sam jedan određeni ritam, nakon čega je su počeli da mi se vrzmaju po glavi stihovi 'Veseli se, srpski rode'. Teško je objasniti genezu nastanka tih stihova koji podižu celi srpski narod na igru, pesmu, veselje. Nastala je pre tri godine, kada je srpski narod bio na svim frontovima duhovno ugrožen, i prosto ta briga prema velikim svetinjama i prema našoj sveštenoj istoriji su me inspirisale da napišem pesmu - rekao je jednom prilikom đakon Ivan Crnogorčević, koji je objasnio poruku pesme.

Premijerno izvođenje numere "Veseli se, srpski rode" bila je 28. juna 2019. godine ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja. Pred masom ljudi pesmu je otpevala Danica Crnogorčević i već na prvo slušanje zadobila je srce naroda. Ubrzo postaje jedna od himna svih Srba. Zapevao ju je i Novak Đoković, pevaju je i na slavljima, kao i deca u školama.

Foto: printscreen

 

Danica je peva i dalje jednako moćno i iskreno, kao prvog dana. Ona je komponovala strofe, dok je stihove i refren za "Veseli se, srpski rode" napisao Ivan Crnogorčević, njen suprug i đakon Crkve Svetog Đorđa pod Goricom u Podgorici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading