JEDAN BOG, JEDAN NAROD, JEDNO SRCE - PET MEDALJA! Osmesi, zagrljaji, PETICA ZA VUČIĆA, reči i pesme pamtiće se doveka (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je dočekala svoje sportiste, proslavila sa njima i ispratila ih u nove pobede

JEDAN BOG, JEDAN NAROD, JEDNO SRCE - PET MEDALJA! Osmesi, zagrljaji, PETICA ZA VUČIĆA,  reči i pesme pamtiće se doveka (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić, ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je sinoć u Predsedništvu na Andrićevom vencu u Beogradu članove olimpijskog tima Srbije, osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsednik ovom prilikom nije mogao, niti hteo, da sakrije dečji osmeh sa lica, dok je svaki od naših osvajača medalja iz Pariza prilazio da ga pozdravi.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Svetislav Pešić i predsednik Aleksandar Vučić

I dok su zli jezici isticali navodnu politizaciju celog događaja, da "predsednik sportiste koristi u politike svrhe", najbolji demant za ove tvrdnje opozicije svima je bio pred očima i zauvek je zabeležen i ostaće doveka na fotografijama i snimcima sa ovog divnog događaja.

Taj demant jesu osmesi naših divnih sportista, koji su sa oduševljenjem došli da pozdrave predsednika, proslave, a potom se popnu na balkon i izađu ispred čitavog srpskog naroda, koji ih je danonoćno bordio na njihovom putu ka olimpijskim odličjima.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Damir Mikec i predsednik Vučić u zagrljaju

- Obavljati dužnost predsednika Srbije je najčasnija dužnost, uprkos bezbroj problema, ima najlepših trenutaka - ovo je jedan od tih. Ovo je najlakši posao na svetu. Napravili ste pobednike od svakog od nas. Pomogli ste nam da verujemo da možemo sve i da ne postoje nemoguće misije - rekao je predsednik Vučić u svom obraćanju našim sportistima, ističući da i u svoje, ali i u ime srpskog naroda, ne može dovoljno da im se zahvali za ono što su uradili za našu Srbiju.

Aleksa Avramović "poleteo" u predsednikov zagrljaj

 

@vecernjenovosti Aleksa Avramović bukvalno je poleteo u zagrljaj @Ja sam Aleksandar #avramovic #vucic ♬ original sound - Večernje novosti

 

Nisu ni sportisti ostali dužni, te je Nikola Jakšić - kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, koja je pobedom nad Hrvatskom u finalu osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, izdvojio minut vremena da se i lično zahvali predsedniku Vučiću.

"Pre svega, hteo bih da se zahvalim gospodinu predsedniku u ime cele ekipe a verujem i u ime svojih uvaženih kolega koji su se borili zadnje tri nedelje sa nama u Parizu. Preneo nam je selektor da ste bili uz nas i kada su bili ti teški porazi u grupi, hvala Vam na tome!", rekao je kapiten naše vaterpolo reprezentacije.

 

 

Nakon prijema kod predsednika, sportisti su se uputili ka legendarnom balkonu Skupštine, ispred kog ih je čekalo, prema nekim procenama i nekoliko desetina hiljada ljudi. Srpske trobojke, pesme i baklje dočekale su svakog sportistu i člana stručnog štaba koji je izašao sinoć na balkon, ljudi si pevali iz sveg glasa i pozdravljali naše šampione.

Ipak, čitajući današnje izdanje opozicionog dnevnog lista "Danas", primetili smo da da je urednik izdanja odlučio da ovom veličanstvenom događaju posveti samo jednu stranicu - stranicu na kojoj su taksativno ispisali šta se desilo. Niti su pohvalili publiku, niti organizaciju samog događaja, a čak nisu udostojili okupljene ljude time da objave barem jednu njihovu fotografiju

Umesto da objave fotografiju nasmejanih lica koja su iz čitave zemlje došla da pozdrave naše sportiste, prostor na ovoj načičkanoj strani ipak je iskorišćen za zamaskiranu kritiku novčanih nagrada koje je država namenila našim najuspešnijim olimpijcima, ali i redovnu propagandu protiv eksploatacije litijuma, koja nije imala nikakve veze sa ovim događajem, niti je iko od okupljenih došao sa tim ciljem.

S tim u vezi, mi im više nećemo posvetiti više ni slovo ovog teksta, i pustićemo da reči našeg kapitena govore umesto nas.

As Atlanta Hoksa i kapiten naše košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović priznao je da se naježio onim što su Beograđani priredili njemu i njegovim saigračima, kao i zlatnim vaterpolistima, Novaku Đokoviću, Damiru Mikecu i Zorani Arunović, srebrnoj tekvondistkinji Aleksandri Perišić.

- Emocije su jako pomešane. Mislim da smo svi prijatno iznenađeni podrškom ljudi. Kao što je Nole rekao. Imali smo to iskustvo i ranije, ali ovo je drugačije kada smo tu kao olimpijski tim. Ne prestajemo da se ježimo - rekao je Bogdan.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

- Mogu da kažem, od koje godine smo Srbija, nismo pobedili tu poslednju utakmicu. Jeste bronza, ali se nadamo da ćemo u budućnosti pobednički završavati finala i da smo izgradili pobednički mentalitet. - istakao je naš kapiten.

Nakon dolaska svih naših sportista na balkon, počelo je slavlje o kojem će se pričati decenijama. Orila se srpska himna, a posebno emotivno bilo je kada je na balkon izašla Danica Crnogorčević, gde je celim Beogradom odjeknulo "Veseli se, srpski rode".

Odjeknula je pesma u gradu, odjeknula je pesma ka nebu, hiljade grla pevalo je zajedno, složno, šaljući celom svetu poruku koja kaže da, iako nismo veliki narod poput kineskog, američkog, francuskog, naša srca kucaju zajedno i kao takva čine najmoćniju silu na svetu i uz Božju pomoć, kako su svi naši olimpijci demonstrirali, ništa nas ne može zaustaviti. Živela Srbija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading