MUŠKO-ŽENSKI BOKSER(KA) OPET NA ŽESTOKOM UDARU RUSKINJE! Amineva OPLELA po kontroverznoj Alžirki!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neka bira pravila, da li amaterska ili profesionalna"

MUŠKO-ŽENSKI BOKSER(KA) OPET NA ŽESTOKOM UDARU RUSKINJE! Amineva OPLELA po kontroverznoj Alžirki!

Foto: Profimedia

Iman Helif, 25-godišnja alžirska bokserka, privukla je pažnju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je uzela medalju u kategoriji 66 kilograma uprkos višku testosterona. Njen put do ovog uspeha bio je sve samo ne običan, jer se suočavala sa kritikama i kontroverzama čak i pre nego što je stupila u ring.

Pre svog olimpijskog uspeha, Helif se našla u središtu bure, optužena da je muški sportista koji se takmiči u ženskom boksu, da bi sve eskaliralo nakon borbe sa Italijankom Anđelom Karini koja nije mogla da podnese bol njenog udarca i brzo je predala meč.

Od tada su se žene blago uplašile da uđu u ring protiv nje, ali ne i ova Ruskinja. Bokserka Azalia Amineva javno je izazvala Alžirku, tražeći revanš, pozivajući se na prethodnu pobedu nokautom nad njom. Sada se ponovo oglasila nakon te poruke.

- Posle poziva koji sam uputila , dobila sam mnogo reči podrške, ali bilo je i pretnji od stranaca. Ali ja se toga ne plašim, ruski bokseri ne odustaju samo tako - rekla je Amineva za agenciju TASS.

- Sportisti poput Iman ne bi trebalo da se bore ravnopravno sa drugim devojkama. Krajnje je vreme da svetski sport uzme primer iz IBA (Svetska bokserska federacija op.a.) po tom pitanju, ali joj je tamo zabranjeno učešće u ženskim takmičenjima. Iznenadila sam se kada sam je videla na Olimpijskim igrama. Bilo mi je žao bokserke iz Italije Anđele Karini i zato sam odlučila da snimim video i izazovem Alžirku. Neka bira pravila, da li amaterska ili profesionalna. Još čekam njen odgovor - rekla je Aminjeva.

Ruska bokserka koja je šampionka Igara BRIKS istakla je da se nada da će imati priliku da se bori na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu za četiri godine.

- Nadam se da ću biti učesnik sledećih OI, koja će biti održane u Los Anđelesu 2028. godine. Ali samo pod uslovom da Rusiji bude dozvoljen ulazak sa svojom himnom i zastavom! Ovo je principijelan stav kako našeg saveza u celini, tako i samih sportista. To je naš ponos, mi se borimo za državu, pa se opcija putovanja u neutralnom statusu ne razmatra - objasnila je Azalija Aminjeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading