KONTROVERZNA BOKSERKA OSVOJILA ZLATO! Žena sa viškom testosterona NAJBOLJA na OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li je sada hvaliti, ili se nastavljaju prozivke?

KONTROVERZNA BOKSERKA OSVOJILA ZLATO! Žena sa viškom testosterona NAJBOLJA na OI!

Foto: Profimedia

Olimpijsko zlato u boksu za žene u kategoriji do 66 kg pripalo je Iman Helif iz Alžira posle pobede nad Kineskinjom Liu Jang jednoglasnom sudijskom odlukom (5:0)!

Iman Helif, bokserka optužena da je muškarac, još jednom se suprotstavila preprekama i uspela da ode do kraja. Optužbe protiv nje nisu je sprečile da postigne izuzetan uspeh, uključujući osvajanje zlatne medalje u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama.


U uzbudljivom finalu održanom na teniskom stadionu Filip Šatrije, Helif je izašla kao pobednica protiv moćne kineske bokserke Jang Liu, usred kontroverze i podrške svojih alžirskih navijača. Uprkos početnim rezervama tokom prvog kruga, Helifina dominacija u ringu donela joj je jednoglasnu odluku sudija, uz pohvale od strane poznatih ličnosti.
Republika

Foto: Profimedia

Iman Helif

Podsetimo, međunarodna bokserska asocijacija (IBA) je prethodno zabranila Helif da učestvuje na Svetskom prvenstvu zbog navodnih neslaganja u njenom testiranju pola, navodeći genetsku strukturu koja joj je omogućila značajnu fizičku prednost nad protivnicama. Ova odluka je odzvanjala sličnom sudbinom koju je doživela Ju Ting Ling iz Tajvana, koja je takođe diskvalifikovana iz istih razloga.


Intervencija Međunarodnog olimpijskog komiteta u suspenziji IBA-e, koja se smatrala pod jakim uticajem Rusije, omogućila je kako Helig, tako i Ju Ting Ling da se takmiče uprkos kontroverzama oko njihove sposobnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading