BRAĆA KOJA SU SRBIJI DONELA TRI UZASTOPNA OLIMPIJSKA ZLATA: Rašovići su RONILI SUZE posle finala u Parizu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nek se spremi Los Anđeles za četvrto u nizu

BRAĆA KOJA SU SRBIJI DONELA TRI UZASTOPNA OLIMPIJSKA ZLATA: Rašovići su RONILI SUZE posle finala u Parizu!

Foto: Starsport

U našoj zlatnoj vaterpolo selekciji u Parizu bilo je dva para braće. Kapiten Nikola Jakšić "prokrčio" je put svom mlađem bratu Petru kome tek predstoji svetla budućnost u reprezentaciji, ali Rašovići su tu i dominiraju već dugi niz godina. Braća Strahinja i Viktor su postali simboli srpskog vaterpola, sinonim za zlato, uspehe i borbu. Njih dvojica za nacionalni tim igraju od 2013. godine i za to vreme učestvovali su na svim Olimpijskim igrama i, ne samo to, već su svaki put bivali na vrhu pobedničkog postolja na kraju takmičenja.

Rio, Tokio i onda kada niko nije verovao - Pariz. Nerealan uspeh ostvarili su naši "delfini" onda kada su ih svi, pogotovo posle neubedljive grupne faze, otpisali. I baš zato se uspeh vaterpolista sinoć na balkonu slavio nekako posebno. Sa nekom specijalnom dozom emocija totalno drugačijom od ostalih. Ej, tri zlata za redom! Koliko to znači i braći Rašović najbolje se videlo u izjavama posle finala sa Hrvatskom.

Republika

Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org

Braća Rašović iz mlađih dana

Osećam se kao Bog, i svi mi. Čudo smo uradili, tri finala i zlata na OI. Svako na svoj način gleda ali ovo je kruna karijere, pred 20.000 ljudi i puno naših, tolika euforija… Prisustvovali smo nečemu najvećem u vaterpolu i pamtićemo doveka. Ekipi sve čestitke šta smo prošli, to je neverovatno. Čestitke Hrvatskoj i SAD, mi smo pobednici i istinski šampioni, pravi vitezovi, nazovite nas kako hoćete. Hvala svima koji su nas bodrili, hvala Novaku koji je došao posle teškog poraza od Australije, to je bila injekcija… I hvala ovom timu, mi smo šampioni, ovo je za sve nas, Srbija je mala i ovo je za našu Srbiju i sve nas. Ovo će nas lansirati u orbitu - rekao je Strahinja.

Nadovezao se na njegove reči mlađi Viktor koji je priznao da su obojica isplakali more suza.

Plakao je, a i ja sam. Imao sam nalet emocija. Najbitnije da nismo izgubi glavu od te radosti i znali smo da nas čeka još jedan korak do zlata. Za ovo se živi i zbog ovoga se bavimo sportom. Čestitam celoj ekipi, ali i Hrvatskoj i SAD. Postali smo olimpijski šampioni u Parizu gde sam igrao dve sezone, i to sa bratom, čekali smo ovaj trenutak ceo život - poručio je Viktor.

I najbitnije od svega, njih dvojica imaju 32, odnosno 31 godinu i nemojte da vas iznenadi ako "bratski" uzmu i četvrto zlato na Olimpijskim igrama u nizu. Zato - neka se Los Anđeles spremi za braću Rašović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading