JOKIĆ I MANDIĆ SU MVP, NOVAKOVE EMOCIJE I ALEKSANDRINE SUZE RADOSNICE! Desetine hiljada navijača dočekalo srpske HEROJE iz Pariza! (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularna atmosfera na platou ispred Starog dvora, kojoj prisustvuje više od 50 hiljada navijača.

JOKIĆ I MANDIĆ SU MVP, NOVAKOVE EMOCIJE I ALEKSANDRINE SUZE RADOSNICE! Desetine hiljada navijača dočekalo srpske HEROJE iz Pariza! (VIDEO)

Foto: Starsport

Atmosferu za nezaborav priredili su navijači Srbije, koji su u ogromnom broju došli ispred legendarnog balkona da pozdrave srpske osvajače medalja na 33. Olimpijskim igrama u Parizu.

Više od 50.000 navijača došlo je da pozdravi zlatne Novaka Đokovića, Damira Mikeca, Zoranu Arunović, vaterpoliste, srebrnu Aleksandru Perišić i bronzane košarkaše, koji su uprkos osvajanju trećeg mesta dobili ovacije kao da su osvojili najveće planetarno takmičenje.

Na balkon Starog dvora redom su izlazili srebrna tekvondistkinja Aleksandra Perišić, Damir i Zorana, srpski “delfini”, a potom i Novak Đoković koji je dobio najglasnije skandiranje srpskih navijača.

Foto: Starsport

Novak i Jelena Đoković

Naši sportisti zauzeli su 27. mesto u generalnom plasmanu sa tri zlata, jednim srebrom i bronzom, po čemu su najuspešnija selekcija među zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Kako je doček tekao, pročitajte u nastavku teksta:

TOK DOGAĐAJA

21.06 - Bogdan Bogdanović, kapiten "orlova", ponovo se obratio:

- Emocije su jako pomešane, svi smo prijatno iznenađeni sa podrškom ljudi, kao što je Nole rekao, imali smo to iskustvo i ranije, ali ovo je nešto drugačije kao olimpijski tim, ne prestajemo da se ježimo. Ne znam od koje godine nismo pobedili poslednju utakmicu, jeste bronza, nadam se da ćemo u budućnosti bolje završavati finala.

- Svađao sam se, ja za svoje, on za svoje, sve je u žaru borbe, ali to je deo igre u tom trenutku, sve što se desi na terenu ostaje na terenu, to je fer plej.

Republika

Foto: Starsport

 

Na kraju je prokomentarisao i što se ponovo našao pored Novaka na balkonu:

- Nadamo se da će se tradicija nastaviti i u budućnosti - zaključio je Bogdanović.

21.03 - Sada Beograđani pevaju uz numeru "Veseli se srpski rode", koju izvodi Danica Crnogorčević, cela Srbija peva, inače, Novakovu omiljenu pesmu!

21.01 - Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac predvideo je zlatnu medalju:

- Verovao sam, nisam prorok nemam super moći, ali verujem u svoj tim i sebe, to smo pokazali i sada. Ovaj put je izvinjenje prihvaćeno, videli smo da u očima javnosti nismo negde favoriti za medalju, svi smo mi isti narod, proradi čuveni srpski narod i onda nam niko ne može ništa.

- Kolena klecaju, moram priznati, deliti balkon sa košarkašima, Novakom Đokovićem najvećim sportistom svih vremena, mojim momcima, treba se naći ovde. Hvala narodu što je došao u ovolikom broju, ovo je zaista nezapamćeno.

20.56 - Novak Đoković se obratio sledećim rečima:

- Hvala svima što ste došli, ovo je neverovatno. Ja sam imao tu čast i zadovoljstvo da budem na ovom posebnom mestu više puta. Svaki put me sve više iznenađujete, svaki put sve više inspirišete svakog od nas koji smo ovde na terasi. Mislim da niste svesni koliko nam dajete snage i podstreka. Ovo je najbolji osećaj koji sportista i Srbija može da doživi. Hvala vam, živela Srbija! - rekao je najbolji teniser u istoriji, čiji je govor ispraćen vatrometom i ovacijama.

20.55 - Selektor vaterpolista Uroš Stevanović:

- Teže je izaći pred vas nego igrati polufinale i finale. Dok smo gledali slike i snimke kako ste navijali i nervirali se...

20.54 - Kapiten vaterpolista Nikola Jakšić:

- Ne znam stvarno šta bih vam rekao. Ovaj momenat, sve se isplati samo zbog ovog momenta. Hvala vam puno. Divni ste. Nadam se da ćemo imati šanse da vas obradujemo i u narednim godinama. Hvala Srbijo! - istakao je Jakšić.

20.53 - Zorana i Damir su poručili sledeće:

- Velika je čast predstavljati svoju zemlju. Hvala na podršci. Puno je srce što smo vas obradovali medaljom. Moram da se zahvalim svakome od vas. Osetili smo vašu podršku u svakom trenutku. Mi smo verovali. Ovo je medalja svakoga od vas, ovo nije samo naša medalja.

20.52 - Srebrna Aleksandra Perišić:

- Hvala svima što ste došli u ovolikom broju. Puno nam je srce. Hvala što ste nam bili vetar u leđa kada nam je bilo teško.

Košarkaški reprezentativac Aleksa Avramović:

- Hvala vam puno što ste došli da nas pozdravite. Jedni drugima smo bili podrška. Ovih pet medalja su kruna svega što smo radili ovih godina. Živela Srbija i slava Bogu.

20.50 - Himnu "Bože pravde" pevao je ceo Beograd večeras!

20.45 - Evo i Novaka sa uzdignutim rukama, nasmejan ljubi zlatnu medalju! Osmeh i stisnuti zubi u znak pobede sve govore, poslao je Đoković poljupce navijačima! Nole mi te volimo, pevaju fanovi srpskog asa!

20.45 - Sada treba očekivati i Novaka Đokovića, jer je aplauze dobio i selektor teniske reprezentacije Viktor Troicki!

20.43 - Kapiten Nikola Jakšić je dobio najveće ovacije, kao vođa jedne nove generacije koja se treći put zaredom okitila zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama!

20.38 - Zlatni vaterpolisti, u koje je malo ko verovao pre početka OI, naročito posle tri vezana poraza, izlaze na balkon, svaki je dobio aplauze koje će zauvek pamtiti! Dušan Mandić je posebno nagrađen skandiranjem MVP, MVP, MVP...

20.36 - Zagrljeni Damir i Zorana, poslali su srca navijačima, koji su ih počastili gromoglasnim skandiranjem i ovacijama!

20.35 - Sestra Zorane Arunović, Jelena, i brat Damira Mikeca, Goran, dobili su takođe aplauze srpskih fanova.

20.34 - Petra Butala Kovačić, trener srebrne tekvondistkinje Aleksandre Perišić, izašla je pre svoje učenice i zavredela ovacije. A, onda neviđeno skandiranje na ime srebrne heroine iz Pariza, koja je nasmejana mahala okupljenim navijačima!

20.30 - Okupljenima se obratio kapiten Bogdan Bogdanović:

Dobro veče! Hvala! Hvala, ljudi, što ste nas podržavali kroz ceo turnir ne samo nas nego sve ostale sportiste. Evo još jednom da vam se zahvalim, kao što smo mi podržavali jedni druge, ko je najbolji - upitao je Bogi, na šta se zaorilo iz mase:

- Srbijaaaaaaaaaa!!

20.29 - "Your defense is terrified Karis on fire", ori se ispred balkona, neviđeno ludilo u Beogradu na dočeku olimpijaca! Selektor Pešić diriguje orkestrom!!!

20.25 - Ništa manje pokliče izazvao je izlazak Nikole Milutinova, kao ni selektora Svetislava Pešića, kojeg su navijači dočekali povicima "Svi za jednog, jedan za svi"!

20.18 - Bronzani košarkaši izlaze prvi na balkon! Prvi je ovacijama dočekan Uroš Plavšić, potom Filip Petrušev, zaorilo se iz mase i na ime Nikole Jovića, da bi Beograd "eksplodirao" na ime kapitena Bogdana Bogdanovića!!!! Erupcija oduševljenja i klici emocija, kakva atmosferaaaaaaaaa!!!

Otpozdravio je Bogi masi, koja je zapevala "Bogi kapiten, jedan je Bogi kapiten"! Zatim su ovim redosledom izlazili: Vanja Marinković, Ognjen Dobrić... A onda je Nikola Jokić kročio na terasu balkona i zaradio ovacije: MVP, MVP, MVP...

Za asom Denvera aplauzima su nagrađeni i Vasa Micić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, da bi na poziv Aleksaaaaaaaaaaaaa publika u delirijumu pozdravila Avramovića, koji je nasmejan izašao sa uzdignutim rukama!

20.15 - Očekuje se izlazak srpskih olimpijaca na balkon Starog dvora!

20.07 - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić čestitao je srpskim olimpijcima i rukovao se sa njima.

Pre izlaska na balkon pred više od 50 hiljada navijača, koji ih nestrpljivo iščekuju:

20.00 - Uskoro treba očekivati početak dočeka srpskih olimpijaca ispred balkona Skupštine Beograda.

19:51 - Već sada je nezapamćena gužva ispred platoa, kilometarske kolone protežu se od balkona Starog grada do Trga Nikole Pašića. Ovakva atmosfera je bez dileme najbolja u poslednjih 15 godina!

Foto: Republika.rs

 

19:40 - Završen je prijem. Narod u velikom broju čeka olimpijce ispred balkona.

19:30 - Aleksandar Vučić je završio sa govorom, čeka se polako i izlazak svih sportista na balkon.

19:15 - Većinu sportista je primio predsednik Srbije.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Prijem u predsedništvu

19:00 - Trenutno sportisti stižu u Predsedništvo gde će ih dočekati Aleksandar Vučić.

18:45 - Polako se skuplja narod ispred Skupštine grada Beograda. Već smo imali prilike da pričamo sa okupljenima, među kojima je bilo i mlađih i starijih.

Republika

Foto: Republika.rs

Skupljanje ispred Starog dvora

UVOD

U nedelju su svečano zatvorene 33. Letnje olimpijske igre u Parizu, na kojima je Srbija osvojila pet medalja, četiri manje nego na prethodnim igrama u Tokiju.

Prestonica Francuske okupila je 206 delegacija iz celog sveta, dok je u "gradu svetlosti" održano ukupno 329 takmičenja u 32 sporta i 48 disciplina. Srpski olimpijski tim, koji je brojao 113 sportista.

Naši sportisti zauzeli su 27. mesto u generalnom plasmanu sa tri zlata, jednim srebrom i bronzom, po čemu su najuspešnija selekcija među zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Najsjajnije odličje doneli su najuspešniji teniser svih vremena Novak Đoković, strelci u miks konkurenciji Zorana Arunović i Damir Mikec, kao i vaterpolisti koji su treći put zaredom osvojili zlato, ispisavši zlatne stranice srpskog sporta na OI.

Foto: Profimedia, Tanjug

 

Nole je u finalu savladao velikog rivala Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 (7:6, 7:6), Zorana i Damir su preokrenuli turski par Servala Tarhana i Jusufa Dikeca koji su vodili 8:2, dok su "delfini" igrom pregazili Hrvate i na kraju slavilil rezultatom 13:11.

Srebrno odličje pripalo je mladoj Aleksandri Perišić, koja je u finalu poražena od Mađarice Viviane Marton, dok su trećeplasirani postali košarkaši Srbije. Pešićevi "orlovi" su se u reprizi finala Mundobasketa iz Manile revanširali Nemcima i poneli kućama bronzane medalje, koje sijaju zlatnim sjajem.

Tim povodom srpskim herojima je priređen doček na legendarnom Balkonu ispred Skupštine grada Beograda, a sva dešavanja možete da pratite uživo na našem portalu Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Šta reci

12.08.2024 21:09

Fffff..fffff Novace.