ČUVENI HRVAT ODUŠEVLJEN KARIJEVIM "ORLOVIMA"! Srbija sve očarala igrom protiv Francuske

Autor:

Sport

13.07.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan početak priprema za naše igrače.

ČUVENI HRVAT ODUŠEVLJEN KARIJEVIM "ORLOVIMA"! Srbija sve očarala igrom protiv Francuske

Foto: KSS

Košarkaši Srbije pobedili su Francusku rezultatom 79:67 u okviru prve pripremne utakmice za Olimpijske igre. Selektor reprezentacije Brazila, Aco Petrović, nije krio svoje impresije nakon gledanja prijateljskog meča "orlova" i "trikolora".

- Gledao sam pažljivo utakmicu Francuska - Srbija, jer su nam Francuzi prvi protivnici na OI, no utakmica je pre svega pokazala neverovatnu moć košarkaša Srbije, napisao je Aco Petrović. 

Podsetimo, Srbija će se na Olimpijskim igrama u Parizu takmičiti u grupi sa SAD, sa kojima će takođe odigrati pripremni meč za četiri dana, te Portorikom i Južnim Sudanom. Hrvatski trener Aco Petrović će voditi reprezentaciju Brazila posle osvajanja kvalifikacionog turnira na mečevima u Grupi B protiv Francuske, Nemačke i Japana.

Na sinoć odigranom susretu najefikasniji bio je Nikola Jokić sa 20 poena uz 12 skokova i jednom asistencijom. Sledio ga je Bogdan Bogdanović sa 15 poena, jednim skokom i dve asistencije, te Aleksa Avramović sa devet poena i tri asistencije.

U redovima Francuske, 14 poena uz 10 skokova i 3 asistencije je imao Viktor Vembanjama, 12 i 2 skoka je upisao Jabusele, dok je 9 poena i 3 asistencije imao Frenk Nilikina, a Matijas Lesor 8 poena, 3 skoka i 1 asistenciju.


Podsetimo, "orlovi" će odigrati pripremni turnir u Abu Dabiju sa veoma jakim selekcijama SAD i Australije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading