ZAHVALNI SMO ŠVEDSKOJ NA PODRŠCI NA EVROPSKOM PUTU SRBIJE! Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Švedske Aniku Ben David! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.08.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić se zahvalio na do sada učinjenim diplomatskim naporima ambasadorke.

ZAHVALNI SMO ŠVEDSKOJ NA PODRŠCI NA EVROPSKOM PUTU SRBIJE! Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Švedske Aniku Ben David! (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Kraljevine Švedske Aniku Ben David.

- Ambasadorki Ben David zahvalio sam za doprinos razvoju odnosa između naših zemalja tokom njenog diplomatskog mandata u Beogradu. Razgovarali smo o prioritetima u odnosima Srbije i Švedske sa posebnim naglaskom na ekonomske odnose - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Takođe, on je izrazio nadu da će još više kompanija iz te zemlje da se opredeli da investira u Srbiji.

Tema sastanka bili su i regionalni odnosi, kao i globalna pitanja.

- Ja sam zahvalio Švedskoj na podršci koju pruža EU putu Srbije i poželeo ambasadorki Ben David mnogo uspeha na novim dužnostima - zaključio je predsednik. 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom savetnicom Državnog saveta Narodne Republike Kine Šen Jićin i tom prilikom je ocenio da je prijateljski odnos predsednika Kine Si Đinpinga prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka.

- Odličan, sadržajan i prijateljski sastanak sa uvaženom sagovornicom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom, kao i o konkretnim aktivnostima u oblasti razvoja sporta, sportske infrastrukture, kulturne saradnje i međusobne podrške u organizovanju međunarodnih sportskih događaja - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
ivana

13.08.2024 13:32

Svaka strana investicija nam je dobro dosla i uvek smo za poslovnu saradnju sa Svedskom.

vesna

13.08.2024 13:33

Dolazak novih kompanija iz Švedske mnogo bi značio za još brži razvoj i još boljih odnosa dve zemlje.

olja

13.08.2024 13:34

Verujem da ćemo ostvariti još bolje bilateralne odnose sa Švedskom u narednom periodu

milena

13.08.2024 13:35

Vučić je pravi lider! Njegov trud da privuče investitore iz Švedske i drugih zemalja je nešto što će doneti koristi celom narodu.