PEŠIĆ "ZAKINUO" JOKIĆA ZA REKORD, AL' GA BOLI UVO: Evo kako je selektor to prokomentarisao

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne zanima to Karija

PEŠIĆ "ZAKINUO" JOKIĆA ZA REKORD, AL' GA BOLI UVO: Evo kako je selektor to prokomentarisao

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali Portoriko u drugom meču na Olimpijskim igrama rezultatom 107:66.

"Ono je bila njhova pesma, a sad ćeš da čuješ našu" - time su se "orlovi" vodili protiv Portorika nakon poraza od Amera. Večeras smo videli sve ono na šta smo navikli dok gledamo Srbiju, ali "samo" sa dodatkom "turbo" Jokića. Kakav majstor košarke, ljudi...

Već od prvog napada videlo se da je najbolji igrač sveta silno motivisan, a držao je tempo tokom celog vremena na parketu i pokazao koliko znači našem nacionalnom timu.

Mogao je da postane tek četvrti igrač u istoriji Olimpijskih igara sa tripl-dabl učinkom, ali ga je Pešić "zakucao" za klupu u poslednjoj četvrtini i nije stigao da upiše još taj jedan skok koji mu je nedostajao. Selektor je bio upitan nakon meča o tome, ali je lagano odgovorio:

Republika

Foto: Profimedia

Jokić protiv Portorika

Nismo znali ništa što se tiče Jokića, ajmo dalje - rekao je Pešić i samo otišao.

Ipak, stigao je pre toga i da prokomentariše sam meč.

- Utakmica je bila, dali smo od samog početka energetski da to bude na visokom nivou i u odbrani i u napadu, dali smo maksimum što možemo da damo. Imali smo malo problema u "close-out" odbrani, malo smo zakazali kod šuteva iz kornera. Najvažnije za mene i svakog trenera je da je u trećoj četvrtini to napravljeno na najbolji mogući način. Dobro smo branili te šuteve, pogotovo kada nije bilo važno za rezultat. Dobra reakcija, oni su iskusni tim koji živi od šuta, oduzeli smo im to. Dve stvari su bile važne, njihova dva najbolja igrača smo izbacili. Ide zasluga igračima koji su ih čuvali i dobili specijalne zadatke. Timska odbrana protiv Alvarda i Votersa je bila na najvišem nivou, to su igrači velike klase, pravi individualci. I oni praktično, naravno, žive od njihove igre. Neutralisali smo to i radujemo se. I to je što je uvek prvi i osnovni cilj. Sve je važno, ali dogovor koji napravimo je važan da igrači daju maksimum u njemu. Ne živimo u iluzijama, razlika je prevelika, jeste prevelika, ali je to bio rezultat fantastične odbrane. Kada igramo odbranu na ovom nivou, onda dolazi i naš talenat u napadu na videlo - rekao je Kari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading