AMERI OČIGLEDNO PROTIV NAS IMAJU DODATNU MOTIVACIJU! Pešić nezadovoljan posle poraza Srbije, ali zna kako dalje

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije zadovoljan drugim poluvremenom

AMERI OČIGLEDNO PROTIV NAS IMAJU DODATNU MOTIVACIJU! Pešić nezadovoljan posle poraza Srbije, ali zna kako dalje

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od američkog drim-tima na otvaranju Olimpijskih igara rezultatom 110-84.

"Orlovi" su, uprkos rezultatu, fenomenalno ušli u meč. Aleksi je trebalo manje od pola minuta da ukrade prvu loptu i zabeleži lake poene, a njegova dobra energija proširila se na ostale saigrače, najviše Jokića i Dobrića preko kojih je naša selekcija otišla na 10-2 već u ranoj fazi meča. Sve je teklo na početku izvanredno, a onda se dogodio jedan čovek - Kevin Durent. Zahvaljujući asu Finiksa, koji se vratio na teren prvi put posle povrede, Ameri su vodili na kraju prve četvrtine, dok su na poluvremenu imali +9 jer je Durent šutirao bez promašaja - neverovatnih 8/8 iz igre i 5/5 za tri. Do kraja je prednost samo rasla.

Čini se da su imali igrači drim-tima posebnu motivaciju, što misli i selektor Srbije Svetislav Pešić.

Republika

Foto: Profimedia

Srbija - Amerika

- Utakmica sigurno da smo ovakvu očekivali i ništa novo nismo doživeli. Velika je razlika kad igraju protiv nas, očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas. U pripremnom delu smo se koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli da uzimamo šuteve, a on nas nije specijalno služio. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza.

Ništa ovo ne menja, zna Kari kako dalje.

- Rekli smo da eventualna pobeda ili poraz od SAD ne menja situaciju, moramo da odigramo još dve utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu. Nema vremena za specijalne analize - rekao je Pešić i nastavio:

- Ne razmišljam o novom okršaju sa SAD, to vi razmišljajte. Kako se drugi pale na Amerikance, tako se pale i na nas. Nijedna utakmica neće biti laka, svi će imati dodatnu motivaciju protiv nas. Biće neizvesne borbe do kraja i moramo da uzmemo sudbinu u naše ruke i krenemo na pobedu.

Zadovoljan je bio prvom polovinom meča.

- Dobro smo sve radili ono u prvom poluvremenu. Vraćam se na napad, ako smo imali kontrolu i odigravali sisteme, onda je bilo drugačije. Imali su problema sa Jokićem, ali nekada je teško da sve što zamisliš i odigraš. Na drugoj strani je bila izuzetno motivisana ekipa sa dosta fizike, nije bilo lako doći do otvorenih šuteva - izjavio je Kari i zaključio:

- Ovo je olimpijski turnir i oni su došli po zlato, došli su da pobede. Nije niko protiv nas, ali prva utakmica ima dodatne tenzije i motivacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading