SRBIJA DEMONSTRIRALA SILU PROTIV PORTORIKA: Na pogon MVP Jokića "orlovi" UTERALI STRAH u kosti svim rivalima na OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali Portoriko u drugom meču na Olimpijskim igrama rezultatom 107:66.

SRBIJA DEMONSTRIRALA SILU PROTIV PORTORIKA: Na pogon MVP Jokića "orlovi" UTERALI STRAH u kosti svim rivalima na OI!

Foto: Profimedia

PORTORIKO - SRBIJA 66:107

(12:24, 23:28, 16:27, 15:28)

"Ono je bila njhova pesma, a sad ćeš da čuješ našu" - time su se "orlovi" vodili protiv Portorika nakon poraza od Amera. Večeras smo videli sve ono na šta smo navikli dok gledamo Srbiju, ali "samo" sa dodatkom "turbo" Jokića. Kakav majstor košarke, ljudi...

Republika

Foto: Profimedia

Jokić protiv Portorika

Već od prvog napada videlo se da je najbolji igrač sveta silno motivisan, a fenomenalno ga je ispratio Filip Petrušev. Na krilima njih dvojice, Pešićev tim je ozbiljno profitirao već posle samo tri minuta. Skoro celu prvu četvrtinu proveo je as Denvera u igri, pa je najviše zahvaljujući njemu Srbija već tada imala +12.

Pričali su svi posle SAD da kada on izađe iz igre gubimo konce i sada se čekalo da se vidi kako ćemo tada izgledati - međutim, večeras je apsolutno svaki igrač bio na nivou.

Republika

Foto: Profimedia

Petrušev protiv Portorika

Dobrić se "šunjao", Bogdan i Gudura su igrali pametno i izvlačili penale, potpuno se razigrao i Vasa Micić, što posebno raduje, a od toga je najviše profitirao Nikola Milutinov koji je nekoliko puta umalo polomio konstrukciju koša. Ortizove trojke su u najvećoj meri bile zaslužne za to što je posle prvog poluvremena prednost Srbije iznosila "samo" 17 razlike, a kada su one nestale, videla se sva nadmoć naše reprezentacije.

Sa 27:16 dobijena je ubedljivo treća deonica, dok je četvrta bila suvo "odrađivanje" posla. Posebno raduje to što su šansu na kraju dobili i Davidovac i Plavšić, pa su se posle njihovih poena danas svi upisivali u listu strelaca. Da ovi momci mogu daleko na turniru već smo znali ranije, a od večeras su u to ubeđene i ostale selekcije, kojima toplo preporučujemo da se spreme.

Sledeći na redu je Južni Sudan - za tri dana od 21 čas. 

TOK MEČA

KRAJ MEČA

10. minut - Vasa Micić elegantno ide do koša nakon lepe asistencije. Raduje njegova partija od danas. Poslednje poene na meču postiže Vanja MArinković iz kontre! Fenomenalna partija svih igrača danas.

9. minut - A idu i poeni Plavšića! Svi su se danas upisali u strelce, divno!

8. minut - Zabeležiće minute danas i Plavšić! A Davidovac siguran sa linije penala.

7. minut - Tompson se snalazi veoma lepo i poentira o tablu.

6. minut - Čeka se ovde samo finalni rezultat već dugo.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Danas je ministar Đorđe Milićević na tribinama sa našom decom iz dijaspore, regiona i Srbije kao predstavnicima jednog od 22 letnja tematska kampa , na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, bodrio našu reprezentaciju u Lilu.

5. minut - EVO ODMAH I POENA DAVIDOVCA I RADOSTI NA KLUPI!

4. minut - I Dejan Davidovac se zagreva i ulazi na teren prvi put na turniru!

3. minut - Prvi koš na meču je postigao Kondit, a Gudurić je polovičan sa linije za bacanja. Nakon toga isti igrač odlično ide na ulaz.

2. minut - Evo i Gudurića sa istim potezom.

1. minut - Micić naskače za dva i pogađa. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Republika

Foto: Profimedia

Petrušev protiv Portorika

10. minut - Pogađa i Jović trojku da zatvori treću četvrtinu!

9. minut - Oduševljenje u dvorani - evo malo i da Jokić dobije dobru asistenciju i upiše lake poene!

8. minut - Bogdan diže za dva i pogađa.

7. minut - Ko drugi da ukrade loptu i zakuca, nego Aleksa?

6. minut - Isti igrači opet kombinuju - "tačdaun" dodavanje Jokare za Jovića i tajm-aut Portoriko!

 

 

5. minut - Ponovo sjajno dodavanje Jokića i poeni Jovića!

4. minut - Petrušev je na pragu dabl-dabl učinka, nedostaje mu jedan skok. Usledio je minut promašaja sada.

3. minut - Petrušev je preleteo preko Romera, srećom prošao je bez povrede, a Portorikanac sa linije penala neprecizan oba puta. Bogdan vrlo lepo ide na ulaz, a nakon ukradene lopte PONOVO kombinuju Jokić i Petrušev!

2. minut - I još jedna trojka Avramovića! Jokara beleži i jednu od retkih grešaka, slabo dodavanje.

1. minut - Počinje drugo poluvreme poenima Portorikanaca. Avramović se lepo snašao posle teške lopte Bogdana i pogodio trojku! Ipak, uzvraća Romero, mada je za dva.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Tompson još jednom precizan sa distance, a posle polaganja Ortiza nezadovoljni Pešić zove tajmaut 22 sekunde pre kraja druge četvrtine. Nismo iskoristili poslednji napad, ali nisu ni Portorikanci. 35:52

9. minut - Jokara se igra košarke večeras!

8. minut - Tompson pogađa za tri poena nakon što je sa penala bio precizan Bogdan.

7. minut - Još jednom pogađa sjajni Petrušev!

6. minut - Evo još jedne trojke Ortiza, on održava Portorikance u životu. Bogdan ponovo fauliran i beleži još poena sa penala.

5. minut - Posle prave pometnje ispod našeg koša i nekoliko šuteva Portorikanaca, na kraju je loptu uhvatio Petrušev, a Bogdan ide na liniju penala. Precizan je kapiten oba puta.

 

 

4. minut - Sjajan uticaj na ekipu ima Dobrić, "šunja" se i izborio je još jedan skok, a Vasa Micić nastavlja da dominira i još jednom sjajno upošljava Milutinova!

3. minut - Evo sjajnog poteza Micića i poena na ulazu. I još malo Vasine magije i poena posle driblinga, ponovo smo na +15!

2. minut - Ortiz posle druge, odmah pogađa i treću trojku, a Pešić zove tajm-aut. Pravi odgovor posle tajm-auta - trojku pogađa Dobrić nakon skoka u napadu!

1. minut - Milutinov je zatvorio prvu, a sada otvara i drugu četvrtinu poenima, ovog puta sa penala. Ortiz opet precizan za tri.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Gudura lepo ide do koša i imaće dva bacanja. ZA KRAJ PRVE ČETVRTINE - LETEĆI MILUTINOV!

9. minut - Nakon dva nekontrolisana napada na obe strane, Jović je dobio loptu u uglu i promašio trojku. Ipak, još veći "erbol" ispalili su Portorikanci posle toga, a evo konačno i poena! Jokić hvata skok i poentira uz faul!

8. minut - Ne koristi Bogdan prostor koji mu je napravio Jokić, a onda Nikola igra nogom.

7. minut - Evo trojke i Ortiza, "pale se" i Portorikanci. Jović je fauliran na polaganju i pogodio je jedan od dva penala.

6. minut - EVO JE PRVA BOGDANOVA! ZA TRI! Prvi put imamo dvocifrenu razliku. Hauard pogađa prvu trojku za Portoriko.

 

 

5. minut - ALI JOŠ SARADNJE JOKIĆA I PETRUŠEVA ZA LAKE POENE! Šteta, Aleksa je išao kontra nogom na zicer i promašio, ali ostaće lopta za Srbiju posle pometnje na skoku.

4. minut - Evo prvih poena Alvarada posle ofanzivnog skoka, a Aleksa odlično koristi blok Jokića i leti na zicer! E, sada prvi put Petrušev greši - požurio je u kontri i bacio loptu u aut.

3. minut - Kako se dopunjuju Jokić i Petrušev! Sada je Fića popravio Nikolin promašaj. I Petrušev beleži još poena iz kontre! Kako igra na početku!

2. minut - Bogdan je malo požurio u kontri, ali Aleksa je uhvatio skok i izborio faul. E, sada Bogdanović ide pametnije na siguran prodor! Ponovo odlična kontra i još kombinacije Jokić-Petrušev!

1. minut - Kakva asistencija Jokića iz ofanzivnog skoka za Petruševa! Sjajan start. Uzvraća Romero iz odbojke.

 

 

MEČ JE POČEO

Startna petorka Srbije: Petrušev, Vanja, Jokić, Bogdan, Aleksa.

PRE MEČA

Podsetimo, ovako je selektor Pešić najavio duel sa Portorikom, posebno istakavši jednog igrača.

- To je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji, napadački orijentisana, tu je sada i ovaj Alvarado. On ima izuzetan status u Nju Orleansu, njihov je najbolji odbrambeni igrač i šuter, neko ko menja ritam. Nije on običan NBA igrač. Portoriko je sačuvao identičnu ekipu od prošle godine, samo su se još pojačali sa njim, kazao je Kari.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od reprezentacije Amerike rezultatom 110:84 u okviru prvog kola Olimpijskih igara u Parizu. "Orlovi" su fenomenalno ušli u ovaj susret, imali su seriju od 10:2, ali onda su Ameri preokrenuli stvari u svoju korist, pogotovu kada je Kevin Durent stušio na scenu. Danas u 17:15 će naši reprezentativci igrati utakmicu drugog kola protiv reprezentacije Portorika.

Republika

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Važnost ovog duela je izuzetno velika s obzirom na to da je Portoriko poražen od Južnog Sudana u prvom kolu, dok je Amerika bila bolja od Srbije. Pobeda je neophodna da bi obe selekcije zadržale šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Za Srbiju će ova utakmica biti prilika da podigne samopouzdanje pobedom nad Portorikom i napravi odličnu uvertiru za nastavak turnira. Selektor Svetislav Pešić je spremao ekipu za ovakve ključne momente, a podrška cele Srbije sigurno će biti uz "orlove".

Srbija i Portoriko su se susreli prethodne godine u dva navrata, pri čemu su "orlovi" slavili oba puta sa ubedljivim rezultatima od 110:75 i 94:77.

Sve u svemu, očekuje nas izuzetno uzbudljiv meč i nadamo se da će košarkaška reprezentacija Srbije ostvariti pobedu koja će ih lansirati ka daljem uspehu na Olimpijskim igrama, a mi našim "orlovima" želimo puno sreće danas. Direktan prenos njihovog meča možete pratiti na kanalu RTS 1.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading