"DRUGO POLUVREME NEMA VEZE SA MOZGOM!" Maljkovićka ODUVALA komentarima - "Ne znaš NIŠTA o OI!"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi nokaut.

"DRUGO POLUVREME NEMA VEZE SA MOZGOM!" Maljkovićka ODUVALA komentarima - "Ne znaš NIŠTA o OI!"

Foto: Starsport

Srpska ženska košarkaška reprezentacija zabeležila je impresivnu pobedu na Olimpijadi, savladavši Kinu rezultatom 81:59.

Ova pobeda je obezbedila našim košarkašicama mesto u nokaut fazi takmičenja. Sa ovom utakmicom, reprezentacija je pokazala visok nivo igre, a selektorka Marina Maljković je istakla da je ovo možda najbolja predstava njene ekipe do sada. Maljković je takođe uputila čestitke protivnicama na njihovoj izvanrednoj igri.

Jedna od najboljih utakmica ove generacije, posle Brazila na Svetskom prvenstvu. Bila je i ta utakmica u Australiji, ali ovo je po veličini najveća sigurno. Ipak su to Olimpijske igre. Čestitam im… Definitivno je važno da se izdigneš posle svega na prvoj utakmici, tu je najviše bolelo to što smo u prvom poluvremenu prikazali nešto korektno. Mnogo je teško… Videti kakav je to kvalitet, ali opet kažem, boli što smo u drugom poluvremenu igrale nešto što veze s mozgom nema. Mnogo je teško dobiti ovu Kinu, to je izvanredan tim, WNBA igračice, dobro se poznaju i mi smo jedan takav tim pobedili. Ogromna stvar, velika pobeda - rekla je Marina.

Iako je plasman u četvrtfinale značajan uspeh, selektorka Marina Maljković ističe da ne smatra da je to konačno ostvarenje cilja. Ona se fokusira na postavljanje ambicioznijih ciljeva i svakodnevni rad sa timom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marina Maljković sugeriše košarkašicama Srbije

- Nije bilo cilja jer sve što je cilj je pogrešno. Preferiram nešto drugo… Ne može niko da mi postavi veći cilj od onog koji imam u glavi. Ono što je izuzetno važno, da se ne maši tema - rekla je selektorka, pa dodala:

 

Maljković naglašava važnost pažljivog praćenja detalja i kontinuiranog unapređenja igre kako bi se postigli vrhunski rezultati na Olimpijadi.

Setite se šta sam rekla na aerodromu, mnogo lakše je bilo u Riju, kada je bio prvi put za prethodnu generaciju, jer smo izgubili tri utakmice. Igrali smo sramotno, kao u drugom delu protiv Portorika, ali smo se posle izvukli. Sada to nije moguće. Dolaziš i ne znaš apsolutno ništa o Olimpijskim igrama, poneka igračica i zna, pa to ne bude dovoljno. Moj jedini fokus je bio da svakodnevnim radom i pažnjom na svaki detalj, šta se dešava okolo. Da držim tim, da držim grupu, umesto da previše razmišljamo, idemo korak po korak - dodala je Maljković.

 

Nakon ubedljive pobede nad Kinom, srpske košarkašice se spremaju za ključni susret sa reprezentacijom Španije. Ova utakmica će odlučiti ko će osvojiti prvo mesto u grupi i doneti dodatne prednosti u nokaut fazi. Očekuje se da će meč biti vrlo uzbudljiv, a srpske igračice će imati priliku da pokažu još jednu sjajnu igru pred svojim navijačima. Meč sa Španijom bi mogao biti odlučujući u pogledu daljeg puta na Olimpijadi, te je i interesovanje medija i navijača na visokom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading