POJAVILO SE JOŠ SLUČAJEVA KORONAVIRUSA NA OI! Plivači ZARAŽENI, evo ŠTA će biti sa njima!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se njihova odluka

POJAVILO SE JOŠ SLUČAJEVA KORONAVIRUSA NA OI! Plivači ZARAŽENI, evo ŠTA će biti sa njima!

Foto: Profimedia

Pandemija COVID-19 ponovo je postala problem tokom Olimpijskih igara u Parizu. Uz pozitivne testove američkih plivača, David Džonstona i Luka Vitloka, takođe je zabeleženo povlačenje australijske plivačice Lani Palister zbog pozitivnog testa na virus. Ova situacija ne samo da je uticala na sam tok takmičenja, već je i podstakla plivačke timove da pooštre mere opreza.

Ovi navodi nisu potvrđeni od strane portparola plivačkog tima SAD. Oni su istakli da organizacija ne objavljuje podatke o zdravlju sportista javnosti. Do srede ujutro po istočnoj obali, nijedan od plivača nije bio povučen iz planiranih takmičenja.

Nakon što je britanski plivač Adam Piti takođe testiran pozitivno na COVID-19, izjavio je da se oseća loše, ali ipak izražava nadu da će moći da učestvuje u štafetama kasnije tokom nedelje. Slično, britanski plivač Džejkob Vitl istakao je da je njihov tim preduzeo dodatne mere opreza kako bi sprečio širenje virusa na druge učesnike.


Uprkos tome što su Olimpijske igre u Parizu prva velika sportska manifestacija bez rigoroznih COVID-19 protokola, direktorka komunikacija za Pariz 2024, An Dešan, ističe da su mere opreza i dalje prisutne.

Pandemija Koronavirusa i dalje ima značajan uticaj na sportske događaje, kao što su Olimpijske igre u Parizu, ali takmičari sami odlučuju o svojoj sudbini ukoliko su zaraženi i ne odstranjuju se automatski u tom slučaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading