"LAVICE" PREGAZILE KINU - IDEMO U ČETVRTFINALE! Srpske košarkašice i danas IZDOMINIRALE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva dramatična utakmica.

"LAVICE" PREGAZILE KINU - IDEMO U ČETVRTFINALE! Srpske košarkašice i danas IZDOMINIRALE!

Foto: FIBA

Košarkašice Srbije trenutno odigrale dramatičnu utakmicu protiv selekcije Kine na Olimpijskim igrama u Parizu. Rivalstvo između ove dve reprezentacije očigledno je bilo uzbudljivo, a našima je pošlo za rukom, te su imale dobar start, a utakmica je završena rezultetom  81:59.

Najefikasnija prva petorka koju su činile Ivon Anderson, Maša Janković, Jovana Nogić, Saša Čađo i Tina Krajišnik, pokazale su izuzetnu koheziju i sportsko umeće. Međutim, važno je istaći da su sve igračice koje su dobile priliku da zaigraju pružile izvanredne performanse, doprinoseći zajedničkom uspehu tima.

Srbija sada ima priliku da se bori za prvo ili drugo mesto u grupi, ali je već obezbedila svoje mesto u drugoj fazi takmičenja. Očekuje se da će njihov dalji nastup biti podjednako impresivan kao i dosadašnje igre, a navijači sa nestrpljenjem iščekuju nove podvige njihove omiljene reprezentacije.

Tok meča: Kina je već u osmom minutu tražila tajm-aut, jer je Srbija napravila seriju poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 17:23, gde je najviše udela imala Aleksandra Katanić. Naša reprezentacija uspela je da održi prednost, čuvajući je uprkos izgubljenim loptama u korist Kine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

Srbija je konstantno u prednosti, međutim, razlika u poenima se smanjila. U 16. minutu utakmice poeni između ove dve ekipe su se izednjačili, te je rezulat 30:30.

Naše devojke se ne daju tako lako i bore se lavovski, te je na poluvremenu rezultat bio 39:45 za Srbiju.

Reprezentacija Srbije je uspela u 24. minutu da napravi dvocifrenu prednost protiv Kine. i za sada je stanje nepromenjeno, sve ide glatko.

Kraj treće četvrtine rezultatom 50:62, još samo deset minuta deli Srbiju od prolaska u četvrtfinale košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

Još samo malo je ostalo do kraja i trenutni rezultat je 53:70, Srbija i ka ubedljivoj prednosti u finišu meča, a sada deluje da su košarkašice Marine Maljković već rešile pitanje pobednika.

Kina u poslednjoj četvrtini poentira isključivo za tri poena. Sada je Li bila precizna. Na drugoj strani nagrađene su naše devojke za borbenost.

Treću trojku postigla je Jovana Nogić i naše devojke krupnim koracima gaze ka plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading