MAŠA NAKON POBEDE PROTIV KINE: Sledi borba sa Španijom za prvo mesto

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon meča, košarkašica Nadija Smailbegović je istakla da je današnja utakmica bila mnogo bolja u odnosu na prethodnu protiv Portorika.

MAŠA NAKON POBEDE PROTIV KINE: Sledi borba sa Španijom za prvo mesto

Foto: Starsport

Srpska košarkašica Maša Janković izrazila je oduševljenje posle pobede nad Kinom sa rezultatom 81:59 u drugom kolu grupe A na Olimpijskim igrama. Naglasila je da je svaka devojka odradila svoj posao i izrazila ponos zbog ostvarenog rezultata. Posebno je istakla zatvaranje dva dominantna centra Kine u drugom poluvremenu, što se pokazalo kao ključno za pobedu. Janković je postigla 13 poena i imala sedam skokova, pružajući značajan doprinos timu.

- Fenomenalan je osećaj. Svaka devojka je odradila svoj posao i veoma sam ponosna. Imaju dva dominantna centra, koja u prvom poluvremenu nismo toliko zatvorili, ali u drugom smo odradili šta nam je rečeno, koji smo imali plan i zatvorili smo ta dva centra, što je najbitnije i to se pokazalo kao dobro. Uvek smo bili poznati po odbrani, tako dobijali utakmice, nikad napadom. Sledi borba sa Španijom za prvo mesto, veoma bitna utakmica. Nadam se još jednoj pobedi - rekla je za sajt Košarkaškog saveza Srbije Janković, koja je postigla 13 poena (6/8 dvojke) i imala sedam skokova. 

Republika

Foto: Profimedija

 

 

Nakon meča, košarkašica Nadija Smailbegović je istakla da je današnja utakmica bila mnogo bolja u odnosu na prethodnu protiv Portorika. Smailbegović je istakla da su tokom priprema radile naporno i da se taj trud pokazao na terenu, doprinoseći pobedi. Izrazila je zadovoljstvo zbog ostvarenog cilja - plasmana u četvrtfinale, ali je istakla važnost sledeće utakmice protiv Španije kako bi očuvali samopouzdanje i obezbedili povoljan plasman.

Posle utakmice protiv Portorika smo imali sastanak, skupile smo se... Nismo dale sve od sebe, nismo pokazale ono pravo, ali jesmo na današnjoj utakmici. Popravile smo dosta stvari. Ta dva meseca tokom kojih smo radili i pripremali se danas su izašli na videlo i to je automatski donelo pobedu. Uvek smo znale da možemo bolje. Kako smo trenirale, tako smo to osećale. Ta utakmica protiv Portorika, da li zato što je prva utakmica, što većina nas debituje… To nam je dalo vetar u leđa da pokažemo šta možemo i - idemo u Pariz - zadovoljna je Smailbegović. 

Ova ubedljiva pobeda je Srbiji omogućila plasman u četvrtfinale, čime su košarkašice ostvarile značajan uspeh na Olimpijskim igrama. Očekuje se da će naredni meč sa Španijom biti izuzetno bitan za dalji tok takmičenja, a tim se fokusira na očuvanje samopouzdanja i postizanje još jedne pobede.

- Veoma sam ponosna. Naravno da je sada lakše, ali gledamo i sledeću utakmicu protiv Španije, koja je takođe bitna, kako zbog samopouzdanja, tako i zbog plasmana. Zato je i ova razlika od velike važnosti i spremamo se za narednu utakmicu -  zaključila je Smailbegović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading