I FIBA JE PRIZNALA: Idemo "orlovi" - Srbija se iz Pariza vraća sa medaljom!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

24.07.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijeva četa napredovala na listi svetske košarkaške organizacije.

I FIBA JE PRIZNALA: Idemo "orlovi" - Srbija se iz Pariza vraća sa medaljom!

Foto: Starsport

Svetska košarkaška federacija (FIBA) nedavno je objavila drugu listu favorita pred početak Olimpijskih igara u Parizu.

Prema ovoj rang listi, Srbija je napredovala za jedno mesto i sada zauzima treću poziciju, što je ohrabrujuća vest za navijače srpske košarkaške reprezentacije. Na prethodnoj listi, treće mesto držala je Francuska, koja je sada zabeležila pad i nalazi se na šestom mestu, a ispred domaćina olimpijskog turnira sada su i selekcije Kanade i Australije na četvrtom i petom mestu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

 

Na vrhu FIBA rang liste suvereno se nalaze Sjedinjene Američke Države, koje se smatraju apsolutnim favoritima za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Drugo mesto pripalo je Nemcima, aktuelnim svetskim prvacima, a biće interesantno videti da li će uspeti da opravdaju ovaj epitet i na Olimpijadi, s obzirom da ih malo ko svrstava uopšte među kandidate za osvajanje olimpijskog odličja.

Republika

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kari vodi "orlove" ka medalji

 

Najveće iznenađenje na FIBA rang listi je pojava Južnog Sudana među deset najboljih ekipa. Ova reprezentacija je skočila za čak tri pozicije, pretekavši ekipe poput Brazila, Japana i Portorika, te se sada nalazi na devetom mestu. Takođe, važno je napomenuti da će Srbija u grupnoj fazi igrati upravo protiv Južnog Sudana, koji po mnogima može predstavljati i prijatno iznenađenje.

Kako se bliži početak Olimpijskih igara, srpska košarkaška reprezentacija, pokazala je dobru formu tokom pripremnog perioda. Sa pet pobeda u sedam odigranih mečeva, ekipa ulazi sa samopouzdanjem u grupnu fazu takmičenja gde će se suočiti sa SAD, Portorikom i pomenutim Južnim Sudanom.

Očekuje se da će navijači sa nestrpljenjem iščekivati početak Olimpijskih igara u Parizu, gde će imati priliku da bodre svoju omiljenu košarkašku reprezentaciju. Srbija se nada osvajanju medalje, a vreme će pokazati da li će uspeti da ostvari ovaj cilj.

Srbija se nalazi u grupi C sa Južnim Sudanom, Portorikom i Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi meč je na programu 28. jula od 17:15 sa Amerikancima, zatim 31. jula od 17:15 igraju protiv Portorika, a onda 3. avgusta od 21 čas sledi poslednji meč grupe protiv Južnog Sudana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading