CICIPAS PRED SUSRET SA NOVAKOM U ČETVRTFINALU OI: U tenisu je teško predvideti scenario

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cicipas je istakao da je svestan Novakovog iskustva i godina koje su na njegovoj strani, ali da to neće uticati na njegovu motivaciju i spremnost da se potrudi.

CICIPAS PRED SUSRET SA NOVAKOM U ČETVRTFINALU OI: U tenisu je teško predvideti scenario

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

Grčki teniser Stefanos Cicipas izrazio je svoje očekivanje pred nadolazeći meč sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem, ističući da je njihovo rivalstvo prilično trajno. Cicipas je naglasio da je svestan Novakovog motiva, ali da je i sam maksimalno motivisan za ovaj meč. On je istakao da je spreman da se bori za pobedu protiv bilo kog protivnika, te da ima samopouzdanje i motivaciju za sutrašnji duel.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u osmini finala savladao Nemca, Dominika Kepfera rezultatom 2:0 (7:5, 6:3).

Cicipas je istakao da je svestan Novakovog iskustva i godina koje su na njegovoj strani, ali da to neće uticati na njegovu motivaciju i spremnost da se potrudi.

- Nisam očekivao ništa manje od Novaka, video sam da je motivisan. Želim da izađem na teren da se borim za pobedu protiv svakog igrača, da se borim za svaki poen. Imam samopouzdanje, motiv. Mogao sam da osvoijim Rolan Garos pre neku godinu protiv njega, bio sam blizu. Želim da vratim tu igru - istakao je grčki teniser.

Cicipas je naglasio da je imao priliku da se suoči sa Đokovićem u više mečeva, ističući da je bilo trenutaka kada je bio blizu pobede, ali i trenutaka kada je srpski teniser pokazao svoju nadmoć. Grčki teniser je istakao da je svaki meč protiv Đokovića prilika za učenje i rast, te da će sa tom perspektivom pristupiti i sutrašnjem duelu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

 

U tenisu je teško predvideti scenario, šta će se tačno dogoditi. Neko jednostavno izađe na teren, odigra sjajan tenis, oseća lopticu bolje od rivala. Ne mislim da forma ima veze sa tim. Igrao sam sa njim u tri seta. Jednostavno treba da izađem na teren i da se trudim da budem bolji nego prethodnih puta. Rivalstvo sa Novakom je prilično trajno. Igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog. Za mene su to najteže lekcije koje sam imao na teniskom terenu - rekao je Cicipas i dodao:

Najbolja stvar koju možete da imate kao teniser jeste pamćenje zlatne ribice. Trudim se da radim na tome. Da se grend slemovi igraju na dva do tri seta, bilo bi to potpuno drugačije finale, ali jasno mi je da je isti slučaj bio godinu dana ranije kada smo igrali polufinale (na Rolan Garosu). On je vodio sa 2:0, ja sam izjednačio i on je dobio peti set.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kada je reč o pripremama za predstojeći duel, Cicipas je otkrio da će se pridržavati svoje ustaljene rutine. Istakao je važnost treninga, posebno jutarnjeg pre meča, te naglasio da je fokusiran na mentalnu pripremu i usklađivanje svojih misli pre ulaska na teren.

Ostaću pri svojoj rutini. Naravno, trening mi je vrlo važan, naročito jutro pre meča. Trudim se da korigujem stvari na terenu. Meč počinje u svlačionici, način na koji se spremim mentalno, na koji složim svoje misli pre nego što ih stavim u službu meča - poručio je Cicipas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading