IMAMO LI ŠANSE PROTIV AMERA? Evo šta kažu kladionice!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

25.07.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura polako doseže tačku ključanja.

IMAMO LI ŠANSE PROTIV AMERA? Evo šta kažu kladionice!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije je prethodnog leta stigla do srebrne medealje na Mondobasketu, a svi ljubitelji igre pod obručima se nadaju da će "orlovi" i iz Pariza stići sa medaljom na grudima, a ostaje da se vidi kojeg će sjaja biti navedeno odličje.

Izabranici selektora Svetislava Pešića u dobrom raspoloženju su stigli na Olimpijske igre u Parizu. U generalnoj probi "orlovi" su ubedljivo savladali izabranu selekciju Grčke u Beogradskoj areni rezultatom 94:72 što je dodatno uvećalo nadu sportskih entuzijasta u Srbiji da će i iz francuske prestonice stići sjajne vesti.

"Orlovi" takmičenja otvaraju mečom protiv najtežeg mogućeg rivala, selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Duel je na programu u nedelju 28. jula sa početkom u 17.15 časova u Lilu, a interesantno je videti kako kladionice procenjuju mogućnosti selekcija na olimpijskoj premijeri.

Prema očekivanju, selekcija Sjedinjenih Američkih Država je apsolutni favorit. Kvota na njihovu pobedu iznosi 1.05, dok će svi optimisti koji se budu kladili na našu reprezentaciju, ukoliko do senzacije i dođe, na svaki uloženi dinar dobiti 7.60.

Republika

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kari će pokvariti planove kladionica

 

Da podsetimo, nakom meča sa izabranicima Stiva Kera "orlove" očekuju verovatno i važniji mečevi sa reprezentacijama Portorika poslednjeg dana meseca jula, a poslednji meč u grupi biće odigran 3. avgusta sa Južnim Sudanom.

Uoči puta u Pariz selektor Svetislav Pešić je izjavio:

- Ciljevi su uvek najveći, ne samo sa aspekta sportskih rezultata, nego sa aspekta da se pripremimo, da ostvarimo rezultate. Dug je put za nas, trebalo je prvo da se kvalifikujemo preko Mundobasketa, upeli smo da izbegnemo igranje kvalifikacija dodatnih - istakao je Kari i dodao:

- Svi košarkaši završili su kasno, imamo primer Milutinova i Petruševa koji su završili u trećoj nedelji juna. Za dodatne napore potrebni su dodatni odmori. Većina igrača imalo je teške sezone. Oni su manje-više noseći igrači u svojim klubovima i uvek moraju da daju najviše što mogu, dolazi do fizičkog opterećenja. Proces priprema za Olimpijske igre, za mene kao trenera, ako mogu da kažem. Igračima to nisam rekao, evo sada im kažem. Najizazovnije pripreme za jedno takmičenje u mojoj trenerskoj karijeri. Vrlo je teško isplanirati i proces treninga i sve što je potrebno da bi se ekipa pripremila, jer većina igrača nije došla odmorna i spremna. Olimpijske igre su poseban izazov za sve sportiste, za nas naravno... Sa te strane, dodatno zalaganje i motivacija, svi zajedno smo se pripremili koliko je moguće.

Sva dešavanja na Olimpijskim igrama u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading