DINAMO KIJEV OSRAMOTIO PARTIZAN U BEOGRADU: Ovo je katastrofa za srpski fudbal

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

31.07.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedili sa rezultatom 3:0.

DINAMO KIJEV OSRAMOTIO PARTIZAN U BEOGRADU: Ovo je katastrofa za srpski fudbal

Foto: Starsport

PARTIZAN - DINAMO KIJEV 0:3 (2:9)

Jarmolenko 17' Vanat 69' Karavajev 90+3'

KRAJ MEČA

Fudbaleri Partizana su se danas u 20 časova sastali sa fudbalerima Dinamo Kijeva na domaćem terenu, gde su ponovi zgubili u revanš meču sa rezultatom 3:0. S obzirom da se prvi meč završio katastrofalnim rezultatom za igrače Partizana kada je Dinamo poveo sa 6:2, krajnji rezultat ova dva fudbalska kluba je 9:2 za Dinamo Kijev. Veći deo meča u Humskoj je bio bez neke posebne akcije, ali je igrač Dinama, Jarmolenko, ipak postigao gol u 16. minutu. Drugo poluvreme je počelo jakom akcijom fudbalera partizana, ali bez uspeha. Igrači dinama su do svog drugog gola na utakmici u humskoj došli Vanatovim šutom iz penala u 69. minutu. U trćem minutu produžetaka, Dinamo je postigao još jedan gol i došao do rezultata 3:0.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+5. minut - Kraj meča.

90+3. minut - Treći gol za Dinamo. Osramotili Partizan na domaćem terenu.

90. minut - Nadoknada 5 minuta.

90. minut - Marković "poludeo" Napravio je faul, a onda iz besa šutnuo loptu. Sudija Barbu mu je pokazao žuti karton.

86. minut - Sreća za Partizan. Dinamo daje gol, ali sudije ga poništavaju zbog ofsajda.

77. minut - Partizan tražio penal! Skočili su crno-beli nakon što je Jurčević ostao u šesnaestercu gostiju. Kristijan Bilovar ga je malo povukao rukama, nakon čega je igrač Partizana pao. Ubrzo mu je i lekarska pomoć pružena na terenu.

70. minut - Prve informacije o Maksimu Djačuku. Fudbaler Dinama, koji je zbog povrede napustio teren, ima dislokaciju ramena.

 

 

69. minut - Dinamo iz penala postigao drugi gol. Partizan nema više nikakve šanse.

66. minut - Penal za Dinamo. Marković je srušio napadača gostiju, pa je i rumunski arbitar pokazao na belu tačku.

58. minut - Malo bolje izgledaju crno-beli u nastavku, ali to je i do Dinama, koji "pod ručnom" igra jer je već obezbedio prolaz dalje.

 

 

51. minut - Djačuk kriknuo. Pao je direktno na rame posle duela sa Saldanjom. Bolno je jauknuo Ukrajinac, pre nego što je lekarska ekipa utrčala na teren.

49. minut - Još jedan jak napad Partizana koji se završio greškom Saldanje. Glavom nespretno šutirao pored gola.

47. minut - Partizan počeo jakim napadom, ali je Saldanja pogodio stativu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

 

 

45+1. minut - Kraj poluvremena.

45. minut -  Umalo 2:0. Vološin je bio blizu drugog gola. Gađao je drugi ugao, promašio, ali je svakako bio ofsajd. Ili je pomoćnik bar tako mislio.

31. minut -  Filipović još jednom je sprečio šansu za goste. Da nije intervenisao, trojica rivala bi imala šansu u kaznenom prostoru da ugroze Jovanovića.

23. minut - Jarmolenko je šutirao sa dvadesetak metara, posle duplog pasa. Lopta je završila u naručju Jovanovića.

 

 

16. minut - Dinamo poveo u Himskoj golom Jarmolenka, komična greška Partizana.

10. minut - Posle kornera je probao kapite Svetozar Marković, ali je njegov šut lako izblokiran.

6. minut - Partizan nakon faula dobio slobodan udarac, Jurćević je odlično šutnuo, ali igrači Dinama sa profesionalno odbranili. Za sada mirna utakmica u praznoj Humskoj.

1. minut - Revanš utakmica je počela.

PRE MEČA

SASTAVI

 

 

UVOD

Fudbaleri Partizana se spremaju za izuzetno težak susret sa kijevskim Dinamom u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, koja počinje u 20 časova.

Nakon debakla u Poljskoj rezultatom 2:6, crno-beli su svesni da će imati izuzetno težak posao pred sobom, ali im je trijumf u prethodnoj rundi superligaškog karavana nad Jedinstvon na Ubu (4:0) svakako podigao samopouzdanje i svi kojima su crno-bele boje na srcu, nadaju se da će njihovi ljubimci pružiti znatno bolju partiju i pokušati da stignu da prvorazredne senzacije.

 

 

U pojedinim trenucima meča na "Lublin Areni" Partizan je pokazao da se može suprostaviti ukrajinskom vicešampionu. Uspeli su crno-beli da stignu i do rezultatske prednosti preko Saldanje, ali je finiš prvog poluvremena i petominutni blickrig Ukrajinaca, odredio dalju sudbinu ovog meča.

Meč na stadionu u Humskoj ulici na programu je od 20 časova, a obezbeđen je i direktan prenos na kanalima RTS 1 i TV Arenasport Prermium 1.

Da podsetimo, u predvečerje revanš meča drugog kola UEFA Lige šampiona, trener crno-belih Aleksandar Stanojević je odgovorio svom kolegi Oleksandru Šovkovskom na njegove neprimerene izjve pred duel u Poljskoj:

Ne bih komentarisao njihove izjave, mogu samo da kažem da smo već 50 godina u prijateljskim, bratskim odnosima sa CSKA iz Moskve. Tako je bilo i kad je bio SSSR, tako će i biti, jer nas ne interesuje koja je država u pitanju. Sportsku priču ništa ne može da poremeti. Mi smo klub koji gaji takve vrednosti - istakao je strateg srpskog vicešampiona.

Potpuno je jasno da će Srbija danas biti prikovana uz TV ekrane, s obzirom da nas uz velika uzbuđenja na Olimpisjkim igrama u Parizu, očekuje i fudbalki spektakl na stadionu u Humskoj ulici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading