PEŠIĆ GA OTPISAO, ALI ON "ORLOVIMA" PORUČUJE: Radovaću se medalji ISTO kao da sam sa vama!

Autor:

Sport

27.07.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iako nisam deo finalnog tima, lično smatram da sam mnogo dobio"

PEŠIĆ GA OTPISAO, ALI ON "ORLOVIMA" PORUČUJE: Radovaću se medalji ISTO kao da sam sa vama!

Foto: Starsport

Dobroćudni džin - tom frazom bi se mogao opisati Dušan Ristić, čovek koji je za reprezentaciju uvek tu. Ovog leta ga je pozivom na širi spisak za OI nagradio za to Svetislav Pešić, ali, ruku na srce, nije moglo biti mesta za njega nakon mlake sezone u Španiji. Međutim, to ništa ne menja kada je u pitanju poštovanje navijača za novog košarkaša Šalona, kao i respekt koji on poseduje prema nacionalnom grbu i saigračima.

- Njihov uspeh bi i meni lično značio. Znam koliko su radili posvećeno čitavo leto i dali sve od sebe. Ako naprave uspeh, radovaću se isto kao da sam sa njima, počeo je Ristić priču za "Meridian sport".

Ako bude bilo sve kako treba - imamo velike šanse.

- Nezahvalno je da analiziram iz ove perspektive. Smatram da imamo kvalitet za najsjajnije odličje. Sigurno da će biti potrebna sreća. Ono što je najvažnije je da svi budu zdravi. Jedino što mogu da im poželim je zdravlje, dobra forma i timski duh koji ih već krasi. Ako sve bude bilo kako treba, imamo velike šanse. Parola “Svi za jednoga, jedan za svi” je zapravo ključ svega. Reprezentacija je izgradila pravu bratsku atmosferu. Imamo odnos da možeš da se našališ na račun nekoga, a da se on ne uvredi - nastavio je Ristić.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Ristić

Iako želi svu sreću svojim sunarodnicima, ipak mu, normalno, nije lako što je izostavljen.

- Nemam razloga da se pretvaram. Normalno da mi je krivo što neću biti na OI, ali nakon razgovora sa selektorom nisam imao nijednu negativnu emociju. Potpuno sam razumeo odluku. Prevashodno sam zahvalan što sam sve ove godine deo reprezentacije, što sam napredovao kao igrač. Mislim da sam situaciju prihvatio na najbolji mogući način. Iako nisam deo finalnog tima, lično smatram da sam mnogo dobio što sam imao priliku da budem sa njima - nastavio je bivši igrač Zvezde.

Za kraj je prokomentarisao i Nikolu Jokića.

- Nikola je svake godine sve bolji i bolji. On je praktično nezaustavljiv. Čak i kada na treningu igra sa 50 posto, i dalje je nemoguće zaustaviti ga… Nerealno šta radi, ne mogu da objasnim šta on radi na terenu. Mislim da kvalitet koji poseduje Jokić do sada nikada nije viđen - završio je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading