ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU KOŠARKU! Ovako DOMINANTNE, ni muška, ni ženska selekcija na Olimpijskim igrama NIKADA nisu bile!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbijo, raduj se!

ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU KOŠARKU! Ovako DOMINANTNE, ni muška, ni ženska selekcija na Olimpijskim igrama NIKADA nisu bile!

Foto: Profimedia

Vau - ovaj datum će ostati upisan zlatnim slovima u istoriju naše košarke! Sjajne su bile košarkašice Srbije protiv Kine danas ranije i time napravile uvertiru za ono što su nam spremili košarkaši, a to je fenomenalna pobeda na Portorikom.

Naše "lavice" odigrale su daleko bolji meč nego što je to bio slučaj u prvom kolu protiv, upravo, Portorika kog je danas pobedila muška selekcija. Zadovoljna je opravdano bila Marina Maljković nakon duela, a kako i ne bi bila, s obzirom na to kakvo su dostignuće naše igračice ostvarile.

Mnogo razloga za optimizam ima i selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić. I to tačno onoliko razloga koliko ima i Maljkovićeva, budući da su istog dana naši momci i devojke postavili isti rekord kada su u pitanju Olimpijske igre!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

Naime, 31. jula, 2024. godine i muška i ženska reprezentacija Srbije postigle su najviše poena na jednoj utakmici ikada, kada je u pitanju najveće takmičenje na svetu. Karijevi izabranici su Portorikancima ubacili čak 107 poena i slavili sa gotovo 40 razlike, dok su "lavice" pobedile Kineskinje sa više nego ubedljivih 81:59.

Jedina razlika je što one nakon drugog kola imaju isto toliko pobeda, dok su muškarci poraženi od Amerikanaca na otvaranju, ali jedno je sigurno - obe selekcije imaju najviše ciljeve na ovom takmičenju i još bitnije, mogu da ih ostvare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading