PEŠIĆ SE POSEBNO PRIBOJAVA JEDNOG PORTORIKANACA: Bili smo malo TUŽNI posle SAD, ali sa dobrom odbranom držimo SVE U SVOJIM RUKAMA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Biće teška utakmica", tvrdi selektor

PEŠIĆ SE POSEBNO PRIBOJAVA JEDNOG PORTORIKANACA: Bili smo malo TUŽNI posle SAD, ali sa dobrom odbranom držimo SVE U SVOJIM RUKAMA!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije nakon poraza u prvom kolu od Amerike ima zadatak da se izdigne i pokaže zašto važi za jednog od najvećih favorita za odličje u Parizu.

I imaće priliku da pokaže šampionski karakter već sutra, kada će u drugoj rundi od 17:15 časova odmeriti snage sa Portorikom u važnom meču. Ipak, Svetislav Pešić poziva na oprez posebno zbog jednog igrača iz rivalskog tabora, Hozea Alvarada.

- To je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji, napadački orijentisana, tu je sada i ovaj Alvarado. On ima izuzetan status u Nju Orleansu, njihov je najbolji odbrambeni igrač i šuter, neko ko menja ritam. Nije on običan NBA igrač. Portoriko je sačuvao identičnu ekipu od prošle godine, samo su se još pojačali sa njim, kazao je na početku razgovora sa srpskim novinarima Pešić.

Potom je istakao i kako treba igrati da se pobeda ne bi dovodila u pitanje.

Republika

Foto: Starsport

Srbija protiv Amerike

- Njihova prednost je kontinuitet i taj napad. Mi samo sa "normalnim" napadom, ne mora ništa da bude ekstravagantno, ali sa veoma dobro odbranom možemo da držimo sudbinu u našim rukama. Biće teška utakmica. Naravno da smo bolji i da smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme, niti mi od toga bežimo, ali Portoriko je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu, pogotovo na bekovskoj liniji. Mogu da nas dobiju na rizik, na prvi šut, oni prosečno imaju 30 do 35 odsto za tri poena. To je ono što moramo da im oduzmemo, rekao je Kari i zaključio:

- Moramo da imamo dobru koncentraciju, da im sprečimo šut za tri poena iz tranzicije i ono što je još važnije, da kontrolišemo skok u odbrani. Na tome smo dobro radili, odlično smo podneli poraz od SAD-a. Bili smo malo i tužni, pre svega zato što smo pružili izvanrednu igru u datim okolnostima. Imali smo 14 razlike na pet minuta do kraja i to smo morali da zadržimo. Onda bi i utisak navijača bio bolji, a i mi bi bili srećni uprkos porazu. Poslednja tri-četiri minuta smo podbacili, igrači su svesni toga. Imali smo dva treninga, to je bilo važno da vratimo samopouzdanje. Kod nas se ništa ne menja, idemo da odigramo dobru utakmicu i pobedimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading