OKS SE HITNO OGLASIO POVODOM ELIMINACIJE NAŠE BOKSERKE: Sudije su prvo glasale na jedan način (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podneta je žalba.

OKS SE HITNO OGLASIO POVODOM ELIMINACIJE NAŠE BOKSERKE: Sudije su prvo glasale na jedan način (FOTO)

Foto: BSS

Nakon što je srpska bokserka Natalija Šadrina eliminisana u četvrtfinalu Olimpijskih igara Olimpijski komitet Srbije hitnim saopštenjem izneo je nezadovoljstvo i odlučnost da se bori za pravdu.

OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, ističući da je nepravedna odluka sudija dovela do eliminacije naše bokserke. Predsednik OKS Božidar Maljković naglasio je da je troje sudija koji su prethodno glasali za egal borbu na naknadnom preglasavanju dodelilo pobedu Kineskinji, izazivajući snažan osećaj nepravde kod publike i sportske javnosti.

Republika

Foto: BSS

Natalija Šadrina

 

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Nakon završetka meča srpske bokserke Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara, u kategoriji do 60 kilograma, protiv Kineskinje Jang Venlu, Olimpijski komitet Srbije uložio je žalbu na nepravednu odluku sudija.

 

 

- OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i donese pravedna odluka u korist naše bokserke. Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu da bi se osigurala pravda i integritet takmičenja - navodi se u saopštenju, a potom se obratio i predsednik OKS Božidar Maljković:

- Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje je dalo prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudiji koje su glasali za egal borbu dodelilo je pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer-pleja na svim nivoima takmičenja - naveo je Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading