JEZIVO! Zvezda Španije i legenda Real Madrida doživela tešku povredu na OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo učešće u Parizu je dovedeno u pitanje.

JEZIVO! Zvezda Španije i legenda Real Madrida doživela tešku povredu na OI!

Foto: Profimedia

Španska košarkaška zvezda Rudi Fernandez doživeo je tešku povredu nakon što je slučajno dobio udarac u lice od svog saigrača. Trenutni evropski šampioni Španija igrali su protiv Grčke u Lilu ovog jutra. Fernandez, koji ima 39 godina, igra na svojim ŠESTIM Olimpijskim igrama. Međutim, njegovo dalje učešće na ovogodišnjem događaju sada je dovedeno u pitanje nakon što je bio primoran da napusti današnju utakmicu zbog povrede.

Foto: Profimedia

Rudi Fernandez

Incident se dogodio sredinom četvrte četvrtine, pri vođstvu Španije od 71-67. Fernandez je jurio Vasilisa Toliopoulosa dok je grčka zvezda napadala ka košu. Huancho Hernangomez,  klizio je da se sretne sa Toliopoulosom na obruču. Dok je to radio, Fernandez je pao na njega, a Hernangomezova noga ga je udarila pravo u lice. Dok je Toliopoulos ipak ubacio koš, Fernandez je ležao skupljen u gomili. Španski kapiten je držao lice od bola, dok su zabrinuti saigrači stajali iznad njega.

 

 

Sa pozvanim tajm-autom, omamljeni košarkaš konačno je ustao da ga procene medicinski radnici. Fernandez je povučen u poslednjoj četvrtini na 5:33, a dok se igra nastavljala, primio je dalju negu, dok su lekari držali ledenu oblogu na njegovom vratu.

Foto: Profimedia

Rudi Fernandez

Sa otprilike tri minuta preostalih u utakmici, odveden je nazad u svlačionicu i nije se vratio. Bez njihovog talismana, Španija je uspela da izdrži i ostvari pobedu od 84:77. Španija je sledeći put zakazana da igra u petak, kada se sastaje sa Kanadom.

Fernandez je osvojio dve olimpijske srebrne medalje, kao i bronzu 2016. godine. Osvojio je četiri zlatne medalje na Evrobasketu za svoju zemlju, kao i Svetska prvenstva FIBA 2006. i 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading