TUGA! Preminuo voditelj kviza "Želite li da postanete milioner"

Autor:

Zabava

29.07.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih 10 godina bio je u komi.

TUGA! Preminuo voditelj kviza "Želite li da postanete milioner"

Foto: Pixabay

Sveća

Poznati turski glumac i voditelj Kenan Išik, koji je pre deceniju doživeo moždani udar, zbog čega je sve do smrti bio u komi, preminuo je danas u 76. godini.

Išik je bio najpoznatiji kao voditelj turske verzije popularnog kviza "Želite li da postanete milioner", a njegov život se promenio 2014, kada je pao u sauni hotela u Istanbulu i pretrpeo teške povrede glave. Tada je hitno prebačen na intenzivnu negu, gde je bio u komi sve do smrti.

Kenan Išik se, osim voditeljskim poslom, bavio i glumom, a profesionalnu glumačku karijeru započeo sa 17 godina. Diplomirao je na Fakultetu javne uprave na Univerzitetu Gazi, a 1972. postao je umetnik u jednom od turskih državnih pozorišta.

Takođe, pisao je drame i iza sebe ostavio na desetine onih koje su izvedene na pozornici, a tokom svoje bogate karijere dobio je više od 30 nagrada kao glumac, pisac, reditelj i glasovni glumac. Bio je i generalni umetnički direktor Gradskih pozorišta, a široj publici postao je poznat kao voditelj turske verzije kviza "Želite li da postanete milioner"

Istraživao je pozorište u zemljama kao što su SAD, Nemačka i Poljska. Bio je član upravnih odbora Međunarodnog pozorišnog instituta i Udruženja turskih dramskih pisaca. Pored pisanja članaka o kulturi i umetnosti za razne novine i časopise, bio je i kolumnista u mnogim novinama.

Napisao je i nekoliko knjiga kulturi i umetnosti i bio moderator i govornik na raznim nacionalnim i međunarodnim konferencijama i skupovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading