DONESI KUĆI ZLATO ŠTO SE ZLATI: Srbija slavi - evo kada osvajači najsjajnijeg olimpijskog odličja stižu u domovinu!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

30.07.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su zaslužili da budu svečano dočekani.

DONESI KUĆI ZLATO ŠTO SE ZLATI: Srbija slavi - evo kada osvajači najsjajnijeg olimpijskog odličja stižu u domovinu!

Foto: Instagram/Printscreen

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec  napravili su veliki podvig na Olimpijskim igrama u Parizu, obezbedivši medalju za Srbiju na ovom takmičenju, a zatim su doneli      zlato, pobedivši u disciplini vazdušni pištolj u miks parovima. 

Prva medalja i to ona najsjajnija, izazvala je veliko oduševljenje u domovini, a komentar jednog navijača zasmejao je sve. 

- Srbi bolji od Turaka u pucanju. Još od Kumanova 1912. - istakao je srpski navijač.

Da podsetimo, u odlučujućoj borbi za najsjajnije odličje Zorana Arunović i Damir Mikec su bili uspešniji od turskog streljačkog para Dikeč-Tarhan, dok je bronzano odličje krenulo put Indije.

Navijači sada s nestrpljenjem iščekuju dolazak naših zlatnih sportista, a sada je poznato i kad će se Zorana Arunović i Damir Mikec naći u srpskoj prestonici.

Streljačke legende u Beograd stižu u četvrtak 1. avgusta u večernjim satima, a konferencija za medije u VIP salonu Aerodroma "Nikola Tesla" biće održana u 23 časa.

Republika

Foto: Profimedia

Preovladale su ih emocije - Zorana Arunović i Damir Mikec

 

Da podsetimo, finale je bilo izuzetno dramatično, sa rezultatom 14:14 i poslednjim pucnjem, koji je odlučivao o pobedniku. Mnogi su uporedili ovaj sport sa košarkom zbog sličnosti u dramatičnosti trenutka.

Zorana Arunović je bila ključni deo srpskog tima, gađajući precizno i pomažući u nadoknadi razlike od 8:2. Njeno umeće bilo je od presudnog značaja za tim. Međutim, kada je došlo do odlučujućeg pucnja, Damir Mikec je pokazao izuzetnu smirenost i koncentraciju, što je doprinelo konačnoj pobedi.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading