NADAL POSLE "ČIŠĆENJA" OD ĐOKOVIĆA UMALO ISPAO I IZ DUBLA! Alkaraz spasao španski duo eliminacije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak idu u četvrtfinale

NADAL POSLE "ČIŠĆENJA" OD ĐOKOVIĆA UMALO ISPAO I IZ DUBLA! Alkaraz spasao španski duo eliminacije

Foto: Profimedia

Nakon što ga je Novak Đoković eliminisao iz pojedinačne konkurencije na Olimpijskim igrama u Parizu, Rafael Nadal je zajedno sa svojim zemljakom iz Španije, Karlosom Alkarazom, uspeo da prebrodi drugu rundu muškog dubla, ali posle velikih muka. Njih dvojica su se suočili sa holandskim parom Talon Grikspor i Vesli Kulhof na Centralnom terenu stadiona "Filip Šatrije" i pobedili posle "super taj-brejka" sa 6:4, 6:7(2), 10:2.

U prvom setu, Holanđani su uspeli da spasu tri brejk lopte pre nego što su ih Španci konačno nadmudrili. Drugi set je bio još dramatičniji, sa taj-brejkom u kojem su Holanđani uspeli da dominantno nadigraju Špance. Ipak, kada je došlo do pomenutog taj-brejka, favoriti su opravdali svoje zvanje i pobedili Holanđane ubedljivo iskoristivši drugu meč loptu.

Španski tandem će se sada suočiti sa četvrtim nosiocima, američkim parom Ostin Krajiček i Radživ Ram, koji su eliminisali brazilski par Monteira i Sejbota Vilda sa rezultatom 6:4, 7:6(3).

Koliko je meč bio neizvestan i koliko su blizu eliminacije bili Nadal i Alkaraz govori i činjenica da je meč trajao čak dva sata i 22 minuta i to može poprilično da odmogne Karlitosu, koji svoj duel u singlu igra u sredu, ali takav je raspored na Olimpijskim igrama...

Njih dvojica nastavljaju ka najvećem cilju, a to je opraštanje Rafe od tenisa sa olimpijskim zlatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading