U ODABRANOM DRUŠTVU: Damir i Zorana oduševili naciju - evo gde se Srbija nalazi na listi osvajača olimpijskih medalja!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

30.07.2024

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već sada smo se svrstali u red najboljih.

U ODABRANOM DRUŠTVU: Damir i Zorana oduševili naciju - evo gde se Srbija nalazi na listi osvajača olimpijskih medalja!

Foto: www.profimedia.rs

Na Olimpijskim igrama u Parizu, srpski strelci Davor Mikec i Zorana Arunović ostvarili su izuzetan uspeh osvajanjem zlatne medalje u disciplini miks dublu vazdušni pištolj.

Time se Srbija četvrtog dana olimpijskih igara svrstala na prestižnu listu zemalja koje su do sada imale svoje predstavnike na pobedničkom postolju, na kojoj je strenutno nalazi ukupno 37 zemalja sveta.

U ovom momentu Srbija se nalazi na visokoj 15. poziciji koju deli sa Azerbejdžanom, Rumunijom i Uzbekistanom, a posebno treba napomenuti da se iza naše zemlje u ovom momentu nalaze i sportske velesile poput Brazila i Španije koje i dalje nisu uspele da stignu do najsjajnijog odličja.

Foto: Olympics.com/printscreen

Srbija se svrstala u red najuspešnijih učesnika OI

 

Iza Srbije se nalazi i Hrvatska koja je stigla do jedne bronzane medalje.

Kada je reč o najuspešnijim državama sveta, najviše zlatnih medalja za sada ima Japan (šest), dok po pet zlata imaju Francuska, Kina, Australija i Južna Koreja.

Ukoliko bi smo gledali ukupan broj olimpisjkih odličja, tu su sportisti Sjedinjenih Američkih Država sa 20 medalja neprikosnoveni u ovom momentu, a slede ih Francuska sa 16, dok su se Japan i Kina 12 puta peli na pobedničko postolje.

Foto: Olympics.com/printscreen

TOP 10 zemalja sveta po broju osvojenih zemalja

 

Tradicionalno, rangiranje zemalja na Olimpijskim igrama vrši se prema broju osvojenih zlatnih medalja, zatim srebrnih, i na kraju bronzanih.

Srbija može biti ponosna na dosadašnji postignuti uspeh svojih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, a osvojena zlatna medalja u streljaštvu samo je jedan od primera izuzetnih sportskih dostignuća koja dolaze iz naše zemlje.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading