ODBOJKAŠI SRBIJE PORAŽENI I DRUGI PUT U PARIZU: Slovenci bolji, ali nada ipak nije izgubljena

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prokockali smo svoje šanse

ODBOJKAŠI SRBIJE PORAŽENI I DRUGI PUT U PARIZU: Slovenci bolji, ali nada ipak nije izgubljena

Foto: Profimedia

SRBIJA - SLOVENIJA 0:3 

(25:21, 25:19, 25:19)

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u važnom meču na Olimpijskim igrama od Slovenije sa 3:0 u setovima.

To je drugi poraz Srbije nakon neuspeha protiv domaćina Francuske. Držali smo se, "disali Slovencima za vratom", ali su na kraju zasluženo osvojili prvi set, dok smo u drugom čak vodili 15:12, posle čega je onda usledio užasan pad tokom kog je protivnik vezao devet poena i "odlepio se". I u trećem delu igre imali smo svoje šanse, ali, jednostavno, nismo bili dovoljno konkretni, što je Slovenija znala da iskoristi i slavi.

Ovo su igrači koji mogu daleko da doguraju što su pokazali u prvom kolu i treba verovati u njih, jer će i pored današnjeg poraza imaće priliku da se "vade" protiv Kanade u poslednjem kolu. Slovenci će u narednu fazu nakon druge pobede u grupi.

Republika

Foto: Profimedia

Aleksandar Atanasijević

Ovogodišnje Olimpijske igre donele su i promene u sistemu takmičenja. Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije. Nakon završetka takmičenja po grupama, napraviće se tabela osam selekcija na osnovu rezultata u grupama, kako bi se odredio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.
Mnogo sreće želimo našim odbojkašima u odlučujućem duelu protiv Kanade.

Podsetimo, naša selekcija odigrala je odličan meč i protiv "trikolora" u prvoj rundi, ali je poklekla u odlučujućem petom setu.

Iako nisu zabeležili pobedu, uspeli su da se suprotstave favoritima i da pruže fantastičan otpor, što ostavlja nadu za uspeh u nastavku takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading