ŠOK U PARIZU! Policija lišila slobode francuskog trenera, a razlog BIZARAN!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident na OI!

ŠOK U PARIZU! Policija lišila slobode francuskog trenera, a razlog BIZARAN!

Foto: X.com

Incident u istočnom Parizu u noći sa ponedeljka na utorak rezultirao je privođenjem poznatog francuskog trenera kanua i kajaka, Gijoma Beržea, koji je radio na događaju na Olimpijskim igrama. Naime, Berže je navodno udario policajce koji su ga zaustavili dok je, prema njihovim tvrdnjama, mokrio na ulici. Otvorena je preliminarna istraga povodom ovog događaja, saopštilo je parisko tužilaštvo.

Francuska kanu i kajakaška federacija suspendovala je Beržea sa svih njegovih dužnosti nakon ovog nemilog incidenta. Predsednik federacije, Ludovik Roje, izjavio je za Asošijeted pres da je ono što su čuli neprihvatljivo te da su preduzeli odgovarajuće mere. Berže, inače, nije trenirao francuske timove na Olimpijskim igrama, već je bio angažovan kao domaćin javnih događaja na mestu za vožnju kanuom i kajakom u mestu istočno od Pariza, prenosi AP.

Berže je trenirao francuske timove do Svetskog prvenstva prošle godine, ali nije izabran za trenera tokom Olimpijade, istakao je Roje. Umesto toga, federacija je angažovala Beržea da radi na olimpijskom mestu kako bi podstakla interesovanje javnosti za sport putem virtuelnog kajakaštva i dečjih događaja.

Ovaj tragičan incident baca senku na sportsku zajednicu i podseća nas na važnost očuvanja ugleda i poštovanja pravila, kako u sportu, tako i u svakodnevnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading