PRESEDAN U TENISU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! HITNO DONETO NOVO PRAVILO: Evo kako utiče na Đokovića

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće Nole ni doći u situaciju da mu ovo treba

PRESEDAN U TENISU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! HITNO DONETO NOVO PRAVILO: Evo kako utiče na Đokovića

Foto: Profimedia

Novak Đoković krupnim koracima grabi ka najsjajnijem odličju koje mu nedostaje kako bi stavio šlag na tortu u jednoj od najuspešnijih karijera ikada u sportu. Nakon nešto lakšeg treninga protiv Ebdena u prvom kolu, usledio je teniski klasik protiv Nadala, ali, ruku na srce, svi su već znali da to više nije to rivalstvo. Pokazao je to i Đoković na terenu, uprkos tome što je bilo teško igrati u uslovima velike vrućine.

Baš zbog toga organizatori su doneli novo pravilo. Naime, nakon one užasne kiše na otvaranju Olimpijskih igara, usledio je ogroman toplotni talas, a temperature se ne smanjuju, pa će zbog toga teniserima biti dozvoljena nova, duža pauza koja Novaku ni neće biti potrebna ukoliko nastavi ovako da pobeđuje sve u dva seta.

Republika

Foto: Profimedia

Đoković u Parizu

Najnovije očitavanje temperature globusa u vlažnom termometru premašilo je 30,1 Celzijus, što znači da je modifikacija pravila igre sada na snazi. Igrači u singl mečevima imaju pravo na desetominutnu pauzu između kraja drugog i početka trećeg seta. Temperatura vlažnog termometra meri toplotni stres na direktnoj sunčevoj svetlosti koja takođe uzima u obzir brzinu vetra, pokrivač oblaka i ugao sunca - stoji u saopštenju.

Tokom desetominutne pauze, igračima je dozvoljeno da napuste teren, koriste kupatilo, tuširaju se, menjaju opremu, jedu i piju. Međutim, nije im dozvoljeno da imaju medicinski tajm-aut, razgovaraju sa svojim trenerom ili koriste bilo kakve elektronske uređaje kao što su telefoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading