PUCAJU OD MUKE: Hrvati ponovo udarili na Mikeca - nakon Tesle i Ruđera Boškovića, sada svojataju i zlatnog Damira!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

30.07.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšijama je teško pao uspeh srpskih strelaca.

PUCAJU OD MUKE: Hrvati ponovo udarili na Mikeca - nakon Tesle i Ruđera Boškovića, sada svojataju i zlatnog Damira!

Foto: RTS/printscreen

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec načinili su veliki podvig na Olimpijskim igrama u Parizu, obezbedivši medalju za Srbiju na ovom takmičenju, a zatim su doneli      zlato, pobedivši u disciplini vazdušni pištolj u miks parovima. 

Ovaj trijumf obezbedio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na ovim igrama, čime su strelci još jednom pokazali svoju dominaciju na svetskoj sceni, a istovremeno je uspeh srpskih sportista još jednom odjeknuo u komšiluku.

Hrvatski mediji u izveštaju sa streljačkog borilišta posebno ističu činjenicu da je Damir Mikec rođen u Splitu, a tekst su potkrepili sledećim naslovom "Splićanin osvojio zlato za Srbiju. Evo koliko je zaradio".

Međutim, ono što hrvatski novinari ne žele da istaknu, jesu razlozi zbog kojih je Damir Mikec morao još kao dete da napusti rodni grad, mada "Index.hr" u svom tekstu potvrđuje da je Damirova porodica devedesetih godina prošlog veka proterana iz Splita: "Mikec je rođen 1984. godine u Splitu, otac mu je bio slovenskog porijekla i vojno lice JNA, a obitelj mu je devedesetih protjerana, pa se preselila najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd" - istakao je hrvatski novinar.

Foto: Index.hr/printscreen

Oterali su ga iz rodnog grada, a sada bi da ga svojataju

 

Uz priču o životu zlatnog srpskog olimpijca, hrvatski mediji se bave i novčanom nagradom koju država Srbija isplaćuje osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Posebno ističu da naša zemlja svakom osvajaču najsjajnijeg odličja isplaćuje 200.000 evra, a unosnije nagrade imaju samo Izrael (253.000 evra) i neprikosnovena Južna Koreja (708.000 evra).

Komšije istovremeno ističu da je srpski streljački dvojac osvajanjem najsjajnijeg odličja na OI 2024 sebi obezbedio i nacionalnu penziju.

Da posetimo, Zorana Arunović i Damir Mikec u Srbiju stižu u četvrtak 1. avgusta, kada će sa početkom od 23 časa biti upriličena konferencija za medije u VIP salonu Aerodroma "Nikola Tesla".

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading