"PUCAM JEDNOM, PUCAM DRUGI PUT!" Istorijski citat probudio GEN Gavrila Principa, pa doneo POBEDU streljaškom paru!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučujući pucanj za pobedu.

"PUCAM JEDNOM, PUCAM DRUGI PUT!" Istorijski citat probudio GEN Gavrila Principa, pa doneo POBEDU streljaškom paru!

Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Pobeda srpskog miks dubla u streljaštvu, Damira Mikeca i Zorane Arunović na Olimpijskim igrama u Šateruu izazvala je veliku radost u Srbiji, a komentari na društvenim mrežama su bili urnebesni.

Turski tandem, Dikeč - Tarhan nije uspeo da se suprotstavi Zorani Arunović i Damiru Mikecu, a jedan od komentara na pobedu je izazvao smeh:

- Srbi bolji od Turaka u pucanju..još od Kumanova 1912. - glasio je jedan komentar.

A onda je usledila i eksplozija komentara na ovoj mreži:

 

 

Finale je bilo izuzetno dramatično, sa rezultatom 14:14 i poslednjim pucnjem koji je odlučivao o pobedniku. Mnogi su uporedili ovaj sport sa košarkom zbog sličnosti u dramatičnosti trenutka.

Pobednički tandem nije poređen samo sa slavnom srpskom vojskom s početka prošlog veka, već i sa istorijskim ličnostima poput Gavrila Principa i Blagoja Jovovića, čije su reči iskorišćene da se opiše dramatičan trenutak iz finala.

Zorana Arunović je bila ključni deo srpskog tima, gađajući precizno i pomažući u nadoknadi razlike od 8:2. Njeno umeće bilo je od presudnog značaja za tim. Međutim, kada je došlo do odlučujućeg pucnja, Damir Mikec je pokazao izuzetnu smirenost i koncentraciju, što je doprinelo konačnoj pobedi.

Način na koji su Arunovićeva i Mikec proslavili osvajanje olimpijske titule takođe je privukao pažnju javnosti i pobrao velike simpatije. Ovaj istorijski trijumf za srpski sport ostavlja dubok trag i predstavlja inspiraciju za sve mlade sportiste u zemlji.

Damir Mikec, koji je u Pariz došao sveže oporavljen od povrede, pokazao je izuzetnu veštinu i mentalnu snagu. Njegova karijera bogata je medaljama, a ova zlatna medalja potvrđuje njegovu dominaciju u streljaštvu.

Olimpijsko zlato u streljaštvu će ostati zapamćeno po dramatičnoj borbi i velikoj radosti koju je donelo Srbiji, dok će turski tandem morati da se pomiri sa porazom od izuzetno spretnih srpskih takmičara.

BONUS VIDEO    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading